NOVO U PULI

FOTOGALERIJA / Originalna bosanska kuhinja od danas na Stoji. Isprobati se može sogan dolma, japrak, bosanski lonac, ALI I REŠETKE KP DOMA ZENICA

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ


Porcije su obilne i kvalitetne. Preostane li vam nakon obilnog obroka mjesta u želucu, možete ga zaokružiti slasticama natopljenim u šerbetu - baklavama i hurmašicama te tufahijama

Ako ste se ovih dana nameračili na bosansku kuhinju, adresa je - Merak! Novi restoran otvoren je danas na Stoji, u podrumskom prostoru nekad popularne pizzerije Saloon, u kojem je danas, samo dva sata nakon otvorenja, bilo 20-ak zadovoljnih gostiju koji su hvalili specijalitete od kojih nitko neće ostati gladan, bilo da naruči burek, zeljanicu, sirnicu, ćevapčiće, sogan dolmu, japrak ili bosanski lonac.

Porcije su obilne i kvalitetne. Preostane li vam nakon obilnog obroka mjesta u želucu, možete ga zaokružiti slasticama natopljenim u šerbetu - baklavama i hurmašicama te tufahijama, jabukama punjenim orasima, ukrašenim šlagom. Ukusne specijalitete priprema šefica kuhinje Katarina Pejić, koja je zanat izučila u Bosni, radeći u tamošnjim tradicionalnim restoranima.

- Razmišljali smo o tome što u Istri nedostaje. Nismo željeli otvoriti burekdžinicu ni ćevapdžinicu, nego bosanski restoran. Takvog restorana nema, a s druge strane postoji velika zajednica Bošnjaka, iako ovu kuhinju vole i drugi, kaže voditelj Meraka Luka Gundić. 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini