OD DANAS

EUROPSKI TJEDAN U PULI: Guverner Vujčić na FET-u i radionice za poduzetnike i udruge

| Autor: Duška PALIBRK
Guverner HNB-a Boris Vujčić (Snimio Boris Kovačev / Cropix)

Guverner HNB-a Boris Vujčić (Snimio Boris Kovačev / Cropix)


Danas, u sklopu obilježavanja Europskog tjedna, od 10 do 12 sati traje online radionica "Mogućnosti financiranja poduzetnika kroz EU sredstva - Višegodišnji financijski okvir 2021.-2027. i Nacionalni plan za oporavak i otpornost".

Može se pratiti na Facebook stranici IDA-e i stranici EDIC Pula-Pola, a radionicu vodi Kristian Korunić. U 14 sati slijedi online radionica "Indikatori i ciljane skupine" za organizacije civilnog društva IŽ i njihovu pripremu EU projekata, a organizatori su Zaklada Istra i EDIC Pula. U sklopu tog Zakladnog programa "Utorkom u dva", idućeg utorka, 11. svibnja, na redu je radionica "Opis projekta".

Sutra, 5. svibnja, na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" gostujuće on line predavanje o procesu uvođenja eura u Hrvatskoj održat će guverner HNB-a dr.sc. Boris Vujčić. Predavanje traje od 10.30 do 12 sati.

U petak od 10 do 12 sati traje online radionica "Nova financijska perspektiva 2021.-2027. i prilike za javni sektor", u organizaciji JU Regionalni koordinator IŽ za europske programe i fondove. Info dan o mogućnostima EU-financiranja namijenjen je javnopravnim tijelima u Istri, ali i drugim zainteresiranima.

Ovogodišnji Dan Europe obilježava i jedna posebnost - pokretanje Konferencije o budućnosti Europe, u čemu mogu sudjelovati i građani, pridružiti se raspravama i događajima, podijeliti s drugima svoje ideje na višejezičnoj platformi na poveznici futureu.europa.eu. Europski tjedan, a u sklopu njega i Dan Europe podsjetnik je na govor Roberta Schumana, tadašnjeg francuskog ministra vanjskih poslova, kada je u Parizu predstavio viziju europskog jedinstva, pet godina nakon Dana pobjede nad fašizmom. "Schumanova deklaracija" smatra se početkom formiranja EU-a.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater