DRAMA U VINTIJANU

EKIPA GLASA ISTRE S TERENA: "U jednom trenutku mislili smo da nema izlaza. Tresli smo se. Spašavali smo vlastite živote"

| Autor: Glas Istre
Požar kod Pule

Požar kod Pule


Koliko je ozbiljna situacija u Vintijanu svjedoči i novinarka Glasa Istre Doria Mohorović, koja skupa s fotografom Dejanom Štifanićem prati razvoj događaja na terenu.

"Štif i ja smo se tresli kad smo vidjeli kako gori na sve strane. Onda smo čuli vatrogasca kako kaže da gori dolje, gori desno... Vatra nam je bila s obje strane", prepričava Doria.

Dodaje da se u jednom trenutku mislilo da se vatra smirila, ali onda se čula eksplozija pa se opet sve razbuktalo.

"Tamo su bili mještani i novinari. U jednom trenutku se razbuktala vatra i počela gorjeti s druge strane. Mi smo bježali prema autu, vatra je došla blizu mom vozilu. Krenuli smo trčati a nismo znali gdje da idemo. U tom trenutku je nastao opći kaos", priča Doria.

"Krenuli smo se penjati uličicama sa strane gdje su bili ljudi s gumama u rukama, spremni spašavati svoje kuće i dvorišta. Rekli su nam da nema više izlaza s autom na gornju stranu, gdje se skupilo već nekoliko vozila, a s donje je gorilo. U jednom trenutku mislili smo da nema izlaza. Tresli smo se. Spašavali smo vlastite živote", priča Doria. 

Požar je i dalje u tijeku. Novinari su sada van opasnosti i više im nije dozvoljen prilaz blizu požaru. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum