NETKO SE NE ZNA PONAŠATI

DOM ZA VJEŠANJE: Ponovo devastirani pulski golovi nabavljeni prije godinu dana. Iz Grada apeliraju na roditelje 

| Autor: Paulo GREGOROVIĆ
(Snimio Paulo GREGOROVIĆ)

(Snimio Paulo GREGOROVIĆ)


David Marsetić, vrijedni djelatnik Pula sporta, jučer je sanirao devastirane golove i postavio nove mreže na igralištu u Divkovićevoj ulici, u Šijani.

Prošlog je tjedna popravio i one na igralištu u Rohreggerovoj ulici. I to nije prvi put da ih sanira s obzirom da lagana aluminijska konstrukcija golova ne izdrži teret djece koja se po njima penju i vješaju.

Iz Grada Pule su nam, komentirajući problem tih golova, odgovorili da su 10 novih aluminijskih golova nabavili prije točno godinu dana te putem Pula sporta i postavili.

David Marsetić iz Pula sporta sanira golove (snimio Paulo GREGOROVIĆ)

David Marsetić iz Pula sporta sanira golove

- Tako su raniji teški čelični golovi, s obzirom da su kao takvi bili opasni, uklonjeni i zamijenjeni na igralištima u Šijani, Valdebeku, Rohreggerovoj i Revelanteovoj, dok su u Držićevoj zamijenjeni postojeći stari aluminijski golovi, vele iz Grada.

Oni su svjesni da novi aluminijski golovi imaju nedostatke, ali drže da su svakako bolji od čeličnih.

- Iako zadovoljavaju propisanu normu o sigurnosti, to jest sigurni su za korisnike ukoliko se dogodi da padnu na nekoga, aluminijski golovi su puno manje izdržljivi od čeličnih te se prilikom korištenja puno lakše oštećuju, devastiraju, a poseban problem predstavlja fiksiranje istih za podlogu, navode iz Grada Pule.

Naglašavaju da Pula sport provodi učestalu kontrolu te ulaže napore u održavanje i popravak istih kako bi bili u funkciji, posebice u proljeće kada se povećava broj korisnika sportskih igrališta.

David Marsetić iz Pula sporta sanira golove (snimio Paulo GREGOROVIĆ)

Iz Grada Pule apeliraju na roditelje i odgajatelje da upozore djecu i ukažu im za što se koriste golovi, jer golovi ne služe za vješanje po prečki ili penjanje po mreži, već zajedničkoj i nadasve sigurnoj igri.

Prilikom prošlotjedne posjete igralištu u Divkovićevoj ulici zatekli smo u igri polaznike dječjeg vrtića. No, tete koje su ih čuvale branile su djeci da se približavaju golovima jer su rasklimani i oštećeni.

Rekle su nam kako dopuštaju trčanje i igru usred terena, ali da paze da se golovima ne približavaju.

Nakon odlaska vrtićke djece na igralište dolaze starija djeca bez nadzora, pa je korištenje golova za razne akrobacije posve uobičajena pojava. Valjda bi video nadzor korištenja igrališta popravio nečije loše navike.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter