Dogovor o proslavi Dana zaštitnika grada

PRIJEM KOD GRADONAČELNIKA PULE: Na blagdan sv. Tome duhovni i svjetovni koncert na Forumu

| Autor: Duška PALIBRK
Daniel Sponza, Bruno Krajcar, Filip Zoričić i don Rikard Lekaj

Daniel Sponza, Bruno Krajcar, Filip Zoričić i don Rikard Lekaj


Gradonačelnik Pule Filip Zoričić jučer je u Komunalnoj palači sa župnikom pulske Katedrale uznesenja Blažene Djevice Marije don Rikardom Lekajem, kantautorom Brunom Krajcarom te novinarom i organizatorom Danielom Sponzom razgovarao o obilježavanju predstojećeg blagdana sv. Tome, zaštitnika Pule, 3. srpnja. Dogovoreno je da će se prvi put fešta sv. Tome održati na središnjem gradskom trgu Forumu.

Prvi put ispred Gradske palače

- Drago mi je da nastavljamo tradiciju obilježavanja blagdana sv. Tome, zaštitnika našega grada. Imat ćemo duhovni, a zatim i svjetovni koncert čime šaljemo poruku da svaki građanin ima pravo na nešto za sebe u ovom gradu i da je Grad dužan na taj način funkcionirati. Sretan sam što su i epidemiološke prilike povoljne te ćemo uz ograničenja nakon toliko duge pauze imati jedan lijepi događaj u našoj Puli, rekao je gradonačelnik Zoričić.

Župnik Lekaj najavio je da će na dan sv. Tome svetu misu u pulskoj Katedrali od 19 sati predvoditi nadbiskup Porečke i pulske biskupije mons. Dražen Kutleša.

- Na taj dan svi su pozvani na svetu misu, svećenici Porečke i pulske biskupije, svi vjernici i ljudi dobre volje. Nakon mise, održat će se duhovni koncert. Veselimo se da će se prvi put u centru grada, ispred Gradske palače pjesmom širiti radosna vijest da smo svi pozvani živjeti u zajedništvu i ljubavi. Ljubav pobjeđuje svako zlo i predstavlja most koji stvara zajedništvo, poručio je don Lekaj.

Jedna prigodna urbana priča

Bruno Krajcar najavio je nakon koncerta duhovne glazbe na Forumu i koncert domaćeg svjetovnog izvođača.

- Bit će to jedna prigodna urbana priča. Želja nam je da se blagdan sv. Tome i u okolnostima pandemije na što adekvatniji način obilježi u našem gradu, zaključio je Krajcar.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater