OŽIVJELO GRADILIŠTE

Danko Končar nastavlja veliki pulski projekt. DOZNAJEMO KADA ĆE MARINA SV. KATARINA PRIMITI PRVA PLOVILA

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
Radovi su u tijeku (Milivoj MIJOŠEK)

Radovi su u tijeku (Milivoj MIJOŠEK)


Ugovoreni su svi potrebni radovi za ovu fazu, te smo već počeli graditi obalne zidove i pomorsku gradnju. Ugovoreni su i pontoni, oni se proizvode, a prva četiri već su izrađena tako da će uz gradnju betonskih blokova za obalni zid uskoro krenuti i izrada betonskih blokova za njih, kaže voditeljica projekta Barbara Peruško iz tvrtke Coin Inženjering

Nakon što su ishodovane sve neophodne dozvole i dovršen veći dio pripremnih radova, ovih dana krenuli su završni radovi vezani uz realizaciju prve faze velikog turističkog projekta u bivšim vojnim zonama na sjevernoj strani Pulskog zaljeva. Gradilište je oživjelo, a prema najavama investitora Danka Končara prvi vezovi u marini Sv. Katarina bit će spremni primiti plovila već u proljeće naredne godine.

Nakon što je sredinom 2017. godine potpisan ugovor o koncesiji pomorskog dobra radi izgradnje i gospodarskog korištenja dviju luka posebne namjene na ovaj bi način trebao konkretno zaživjeti prvi dio mozaika ovog 60 milijuna eura vrijednog projekta. Taj se projekt, podsjetimo, sastoji od tri funkcionalne cjeline. Prva je Sveta Katarina - Monumenti, druga je tzv. luka 2, a odnosi se na kamenolom Monumenti, a treća je faza hotelski kompleks na poluotoku Monumenti, gdje Končar namjerava urediti hotel sa stotinu smještajnih jedinica, podzemnu garažu i mali šoping-centar u postojećim zgradama.

- Sada krećemo sa Svetom Katarinom, odnosno gradnjom marine na tom području. Ugovoreni su svi potrebni radovi za ovu fazu, te smo već počeli graditi obalne zidove i pomorsku gradnju. Ugovoreni su i pontoni, oni se proizvode, a prva četiri već su izrađena tako da će uz gradnju betonskih blokova za obalni zid uskoro krenuti i izrada betonskih blokova za njih. Što se potrebne infrastrukture tiče, ona je praktički u potpunosti riješena, izgrađene su dvije trafostanice, a raspisan je i natječaj za izgradnju uređaja za pročišćavanje voda na lokaciji koji ćemo praktički u potpunosti sami financirati, kazala nam je voditeljica projekta Barbara Peruško iz tvrtke Coin Inženjering.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini