VAŽNE ODLUKE

DANAS SJEDNICA PULSKOG VIJEĆA: Usvaja se proračun. Danijel Ferić najbolji kandidat za Nadzorni odbor IVS-a, Uravić za zračnu luku

| Autor: Doria MOHOROVIĆ, Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
Snimio M. MIJOŠEK

Snimio M. MIJOŠEK


Vijećnici će na današnjoj sjednici Gradskog vijeća odlučivati o najvažnijem financijskom dokumentu Grada - proračunu za 2022. godinu teškom 500.532.445 kuna. Proračun su, podsjetimo, svojim prijedlozima mogli kreirati i sami građani Pule. Usto, donijet će se i o odluka o projekcijama proračuna za 2023. i 2024. godinu.

Sveukupni planirani prihodi Grada Pule u idućoj godini iznose 487,2 milijuna kuna, od čega se na prihode od poreza odnosi 35,43 posto. Na pomoć iz inozemstva i prihode od subjekata unutar općeg proračuna odnosi se 30,38 posto, na prihode od imovine otpada 6,44 posto, dok se na ime upravnih i administrativnih pristojbi te pristojbi po posebnim propisima i naknadama planira namaknuti 19,98 posto.

Na prihode od prodaje proizvoda i robe te pruženih usluga i prihode od donacija otpada 0,84 posto. Ukupni proračunski rashodi i izdaci za 2022. godinu iznose 500.532.445 kuna.

Najviše sredstava otpada na zaposlene, 190,3 milijuna kuna, od čega se 31,9 milijuna odnosi na zaposlene u Gradu, a 158,4 na proračunske korisnike. Materijalni rashodi iznose 138,7 milijuna kuna, financijski 1,8 milijuna, dok se na subvencije odnosi 15,2 milijuna kuna. Pomoć upućena u inozemstvo iznosi 8,3 milijuna, a naknade građanima i kućanstvima na temelju osiguranja i druge naknade 9,5 milijuna kuna. Ostali rashodi iznose 47,9 milijuna kuna, stoji u obrazloženju prijedloga proračuna.

Rashodi pak za nabavu neproizvedene dugotrajne imovine iznose 3,5 milijuna kuna, a za nabavu proizvedene dugotrajne imovine - 71,6 milijuna kuna. Rashodi za dodatna ulaganja u nefinancijsku imovinu dosežu 7,1 milijun kuna, dok izdaci iz računa financiranja iznose 6,4 milijuna kuna.

Vijećnici će odlučivati i o kandidatima za članove nadzornih odbora Luke Pula, IVS - Istarskog vodozaštitnog sustava i Zračne luke Pula. Kandidati za NO Luke Pula su Denis Rabar i Mladen Krvopić, a za NO IVS-a Danijel Ferić, za kojeg se navodi da "među pet kandidata koji ispunjavaju formalne uvjete natječaja ima najbolje kvalifikacije za obavljanje strateških i savjetodavnih zadaća NO-a, te uspostavu djelotvornijeg sustava kontrole i nadgledanja poslovanja trgovačkog društva, čime bi se doprinijelo primjeni najviših standarda upravljanja u društvu u interesu osnivača, uprave društva, zaposlenika, kupaca, dobavljača i lokalne zajednice".

Zanimljivo je da je među deset kandidata (od kojih dvoje nije došlo na razgovor) za člana NO-a Zračne luke Pula predložen Lenko Uravić, bivši direktor Zračne luke, profesor i bivši županijski pročelnik za gospodarstvo, za kojeg je također utvrđeno da "ima najbolje kvalifikacije" za posao u tom tijelu. Na dnevnom redu bit će i izmjene odluke o lokalnim gradskim porezima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini