MOGUĆE ONEČIŠĆENJE MORA

CRVENE ZASTAVE NA VALSALINAMA U uvali do daljnjeg zabranjeno kupanje! Evo što se tamo dogodilo

| Autor: Glas Istre

Na terenu smo čuli da je sve to zapravo iz predostrožnosti, jer za sada se samo nagađa o mogućem onečišćenju uvale Valsaline, s obzirom da se ne zna ni jesu li se i u kolikoj mjeri izmiješale oborinske i fekalne vode. Uzorci mora uzeti su na tri lokacije, a nalazi se očekuju danas

Na plaži Valsaline od jučer je zabranjeno kupanje!

Zbog mogućeg prelijevanja oborinskih i fekalnih voda na crpnoj stanici Valsaline, uslijed obilne kiše što je nad Pulom pala u ponedjeljak navečer, već u utorak ujutro istaknute su crvene zastave i ploče zabrane. Na terenu smo čuli da je sve to zapravo iz predostrožnosti, jer za sada se samo nagađa o mogućem onečišćenju uvale Valsaline, s obzirom da se ne zna ni jesu li se i u kolikoj mjeri izmiješale oborinske i fekalne vode. Uzorci mora uzeti su na tri lokacije, a nalazi se očekuju danas.

- Zbog ekstremnog dotoka, koji je također dolazio na CS Valsaline, došlo je do prelijevanja mješovitih voda (oborinskih i sanitarnih) preko havarijskog ispusta u more u kupališnoj zoni uvale Valsaline. O incidentnoj situaciji obaviještene su sve nadležne institucije i inspekcije u skladu s Operativnim planom djelovanja u slučaju izvanrednih i iznenadnih onečišćenja voda na području Pula Centar i Pula Sjever, izvijestili su iz pulskog komunalnog poduzeća Pragrande.

Zabrana kupanja odnosi se na šljunčanu plažu sve do Mornara. A da se ne bi netko oglušio o zabranu, jučer su na obje lokacije dežurali djelatnici Pragrandea. No, ljudi su disciplinirani, a nakon obilnog pljuska jučerašnji burni dan i nije se pokazao najboljim za kupanje pa nije ni puno kupača dolazilo na obalu. S druge strane, jedriličarima u uvali crvene zastave zbog mogućeg onečišćenja i nisu značile puno.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater