U funkciji 22 elektro-bicikla

BIČIKLETA U PULI Sat vožnje četiri kune, dnevni najam 30, a tjedni 100 kuna

| Autor: Duška PALIBRK
(snimio Duško Marušić Čiči)

(snimio Duško Marušić Čiči)


Gradske e-bičiklete su ponovno na svojim pozicijama po Puli, čekaju korisnike na svojim stanicama na Giardinima, Autobusnom kolodvoru, Verudeli, u Smareglinoj i Tomasinijevoj ulici i na okretištu Stoja, uz punionice na Zlatnim stijenama i Lungomareu. Gradski sustav "zelenog prijevoza" u funkciji trenutno ima 22 električna bicikla, ali i četiri obična, mehanička, kažu iz Grada.

- Sustav je stavljen u funkciju nakon provedbe postupka javne nabave za održavanje sustava. Prva javna nabava, provedena u ožujku, poništena je budući da nije bilo valjanih ponuda te je postupak ponovljen u travnju nakon čega je 23. travnja i potpisan ugovor s tvrtkom UTE o obavljanju komunalne usluge upravljanja i održavanja stanica za elektro-bicikle i samih bicikala, objašnjavaju iz gradske uprave.

Najam javnih elektro-bicikala, koji se preuzimaju na terminalima sustava Bičikleta vrši se putem plaćanja QR kodom, odnosno korištenja sustava WS Pay i QR Pay za on-line autorizaciju plaćanja, a upute za korištenje dostupne su na uređajima pored bicikala.

Bicikl se može iznajmiti od 0 do 24 sati i to po cijeni od četiri kune po satu, odnosno 30 kuna po danu (uz maksimalno korištenje od tri sata bez prekida), dok je tjedni najam moguć po cijeni od 100 kuna, također uz maksimalnu neprekinutu vožnju od tri sata, kada se bicikl vraća na punjenje i ponovno uzima sa stanice.

- Intencija Grada Pule i nove uprave Grada je razvijati bolji sustav zelenog prijevoza kako bi većem broju građana bilo omogućeno korištenje alternativne vrste prijevoza s obzirom da su, uz ostalo, očuvanje okoliša te smanjenje negativnog utjecaja klimatskih promjena po zdravlje i kvalitetu života, visoko na listi prioriteta u gradu Puli. Razvijati zeleni prijevoz znači i udovoljiti potrebi čovjeka 21. stoljeća te donosi pozitivan predznak modernog odredišta kao i njegovom turističkom brendiranju, poručuju iz Grada.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater