NAJNOVIJE


MEDULIN

Besplatne edukacije za turističke vodiče: O Vižuli i životu u antici


Općina Medulin uputila je poziv svim zainteresiranim turističkim vodičima da sudjeluju na besplatnim edukacijama u sklopu projekta Arheološki park Vižula s tematikom života u antici. Program edukacije odvijao bi se kroz ciklus predavanja u kojemu bi bilo obrađeno pet tema kroz pet dana. Edukacije će se odvijati od ponedjeljka 18. ožujka do petka 22. ožujka od 17 do 20,15 sati u dvorani br. 12 Filozofskog fakulteta u Puli. Edukacije će održati profesori sa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Neke od tema koje će biti obrađene na predavanjima su vojni i svakodnevni život u antici, arhitektura antičkih vila, gospodarstvo i trgovački putovi u antici, arheologija te povijest umjetnosti s posebnim osvrtom na mozaike. Nakon odslušane teorije, polaznici će na koncu i obići Arheološki park Vižulu uz stručno vodstvo. Sudjelovanje na edukacijama je besplatno, a zbog ograničenog broja sudionika, prijava je obavezna do 8. ožujka. Svi zainteresirani mogu se prijaviti slanjem podataka na e-mail ana.zufic@medulin.hr.

Projekt Arheološki park Vižula službeno je započeo 1. rujna 2017. godine i traje do 1. rujna ove godine, a odnosi se na integrirano ulaganje u uređenje poluotoka Vižule kao arheološkog parka za posjetitelje, u razvoj turističkih sadržaja, infrastrukture i sustava upravljanja i promocije temeljenih na kulturnoj baštini. Ukupna vrijednost projekta je 19,6 milijuna kuna, od čega je iz Europskog fonda za regionalni razvoj odobreno sufinanciranje u iznosu od 16 milijuna kuna. Općina Medulin nositelj je i prijavitelj ovoga projekta, dok su partneri na projektu Turistička zajednica Općine Medulin, Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli - Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković", Hrvatski restauratorski zavod te Javna ustanova Kamenjak. (P. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Webcams provided by webcams.travel add a webcam