skup

Obilježavanje Svjetskog dana zdravlja u Coworkingu: Upoznavanje s radom Centra 521 i besplatne pravne klinike

| Autor: Glas Istre
(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)


Povodom Svjetskog dana zdravlja Grad Pula u Poduzetničkom centru Coworking u petak, 5. travnja, u 10 sati organizira skup čiji će se program odnositi na Centar podrške 521. 

Centar podrške s radom je započeo 2022. godine, a pruža inovatinve i jedinstvene (ne samo u Hrvatskoj, već i u Europi) usluge savjetovanja i pomaganja, organiziranja aktivnosti i psihosocijalne podrške, te umrežava pružatelje socijalnih i zdravstvenih usluga na Urbanom području Pula.

Djelatnice Centra će na skupu predstaviti dostupne usluge, efikasnost individualnog pristupa kod rješavanja problema pojedinca kojem treba pomoć te razvijanje suradnje s institucijama na području grada i županije. Svoj rad će predstaviti i psihoterapeutkinje volonterke koje pružaju individualnu pomoć korisnicima te nadzor nad osobama koje izravno rade s najranjivijim skupinama.

Osim predstavljanja rada Centra, bit će predstavljena i usluga besplatne pravne klinike koja će biti dostupna građanima temeljem sporazuma sklopljenog sa zagrebačkim Pravnim fakultetom, također u prostorijama Centra 521 u Zagrebačkoj 18.

Pravna pomoć će se pružati kroz Pravnu kliniku (prava građana, zaštita i pomoć žrtvama kaznenih djela, prava djece i obitelji, radnička prava, pomoć azilantima...), studijski centar socijalnog rada "Home" (socijalna politika i socijalna skrb) te studijski centar za javnu upravu i javne financije "Upravni kompas" (ustanove, poduzeća, obrtnici, upravna tijela).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter