kritična situacija kod Cacadua

Radari na vrlo prometnim križanjima na Verudi kao da nisu tamo, evo što kažu iz Grada

| Autor: Jelena MILOVIĆ
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Svako malo u redakciju nam pristigne pritužba građana Pule, koji žele ukazati upravo na prometnicu kojoj oni svakodnevno gravitiraju. Ovog puta pritužba je stigla s Verude.

Naš sugrađanin navodi da se divljanje na cesti kod kafića Cacadu konstantno ponavlja, a da mu izlazak iz kuće predstavlja pravu opasnost.

Automobili ulijeću u zavoj velikom brzinom, a pješaci ni na pločniku, a mahom su to djeca, nisu sigurni, navodi on. Smatra da bi se tamo hitno trebale postaviti kamere, ali i dodatni uspornici.

Rekao nam je i da je na taj problem ukazao i komunalnom redaru i policiji, ali da se ništa nije promijenilo. Obraćao se i Gradu, međutim, prema njegovim riječima, bezuspješno. Ima li naznake da će nadležni na toj dionici napraviti nešto kako bi se divljanje zaustavilo, pitali smo nadležne.

- Zbog neprilagođenih brzina kod kafića Cacadu, s ciljem povećanja sigurnosti cestovnog prometa na nerazvrstanim cestama na području grada Pule, u Ulici Veruda kod raskrižja s Krležinom ulicom, i Ulici Veruda kod raskrižja s Ulicom Sisplac, odnosno Galijotskom ulicom, postavljena su kućišta za radarsko mjerilo brzine uz mogućnost postavljanja fiksnog radarskog mjerila brzine Cordon M2.

Radarska mjerila brzine u cestovnom prometu predana su Ministarstva unutarnjih poslova radi integriranja u sustav te će na taj način, uz preventivnu funkciju, imati i funkciju sankcioniranja vozača koji se kreću nedopuštenim brzinama, odnosno iznad ograničenja propisanih prometnim znakom i člankom 53. stavak 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. S ciljem povećanja sigurnosti cestovnog prometa u Tomasinijevoj ulici kod kućnog broja 34 postavljene su umjetne izbočine, odgovorili iz Grada.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter