postupak u tijeku

Problem u postupku zapošljavanja? U Istarskim domovima zdravlja AZOP provodi nadzor

| Autor: Glas Istre
(Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)

(Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)


Nakon što se digla bura u Istarskim domovima zdravlja oko zapošljavanja kandidatkinja za specijalizaciju iz ortodoncije jer je jedna od kandidatkinja Ana Červar sumnjala u način zapošljavanja ostale dvije, u nadzor je stigla Agencija za zaštitu osobnih podataka, javlja Jutarnji list.

Potvrdili su to za Jutarnji list iz te agencije, iako nisu naveli do kojih su nalaza došli i je li se radi o povredi i kršenju prava jedne kandidatkinje koja je od tri prijavljene na natječaj imala prije usmenog testiranja najbolje bodove, ali je na kraju jedina ostala bez posla. Problem je, naime, nastao kada Istarski domovi zdravlja Červar nisu dali uvid u natječajnu dokumentaciju koju je zatražila nakon postupka zapošljavanja jer je željela uložiti prigovor.

- Agencija za zaštitu osobnih podataka provodi nadzorno postupanje nad voditeljem obrade - Istarski domovi zdravlja zbog mogućeg kršenja prava ispitanika. Agencija je zaprimila zahtjev za utvrđivanje povrede prava zbog povrede članka 15. Opće uredbe o zaštiti podataka, odnosno zbog nemogućnosti ostvarivanja prava na pristup osobnim podacima, a koje jamči Opća uredba o zaštiti podataka. Po završetku nadzornog postupanja, obavijestit ćemo Vas o utvrđenom te eventualnim naloženim korektivnim mjerama koje Agencija ima ovlasti izreći, odgovorili su Jutarnjem listu iz ove agencije koja je već reagirala u ovom slučaju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini