primaju se ponude

Državne nekretnine raspisale natječaj za zakup poslovnog prostora u Puli. Donosimo detalje

| Autor: Glas Istre
Pula (Arhiva Glasa Istre)

Pula (Arhiva Glasa Istre)


Natječaj Državnih nekretnina za zakup 33 poslovna prostora u 11 gradova od Iloka do Dubrovnika raspisan je u subotu. Rok za predaju ponuda je 22. ožujka 2024. do 12 sati. Prostori se daju u zakup u viđenom stanju na vrijeme od deset godina uz oslobađanje od plaćanja zakupnine prvih mjesec dana od solemnizacije ugovora.

Od 33 poslovna prostora objavljena na natječaju 2/24, u Puli se u zakup daje jedan prostor - i to prostor koji se nalazi na adresi Kamenjak 3. Prostor se nalazi u prizemlju zgrade, te je površine 80 četvornih metara. Početna mjesečna neto zakupnina je 1.194,60 eura, a jamčevina iznosi 3.583,80 eura. U ovom prostoru mogu se obavljati sve djelatnosti dopuštene sukladno propisima, a prostor se može razgledati 13. ožujka od 10.30 do 11 sati.

Poslovni prostor na adresi Kamenjak 3 u PuliPoslovni prostor na adresi Kamenjak 3 u Puli

U Zagrebu se u zakup daje njih 20, dok se preostali prostori mogu zakupiti u Puli, Iloku, Osijeku, Karlovcu, Matuljima, Rijeci, Cresu, Šibeniku, Splitu i Dubrovniku.

Lokacijom su posebno zanimljiva dva poslovna prostora ponuđena u srcu Zagreba i Dubrovnika. U pješačkoj zoni zagrebačke Gajeve ulice u zakup se daje poslovni prostor površine 44 četvorna metra, a početna mu je zakupnina po četvornom metru 25,70 eura odnosno 1136,45 eura mjesečno. Početna zakupnina na jugu zemlje, u dubrovačkoj ulici Od Puča 20 paralelnoj sa Stradunom, za površinom manji poslovni prostor od 10-ak četvornih metara, iznosi 800 eura ili 75,76 eura po četvornom metru.

Poslovni prostor u središtu grada daje se u zakup i u Karlovcu na Trgu bana Petra Zrinskog 5, a riječ je o 80 četvornih metara smještenih nasuprot karlovačkog Korza koji se daju u zakup s početnom mjesečnom zakupninom od 479,59 eura ili 5,97 eura po četvornom metru.

U Zagrebu su među poslovnim prostorima od nulte do treće gradske zone ponuđene i dvije garaže te 5 garažnih mjesta. Nakon što je na prošlom natječaju za garažno mjesto u Divka Budaka 17 konkuriralo čak 16 ponuditelja, na novom se natječaju u istoj garaži smještenoj nasuprot okretišta Borongaj u zakup daje pet garažnih mjesta. Zatvorene garaže daju se u zakup na Savici u Gruškoj 6 i Lastovskoj 15 s početnom zakupninom od 2,60 eura po četvornom metru dok je početni iznos za garažna mjesta 1,56 eura.

Pregledi poslovnih prostora i garaža započinju od 11. ožujka 2024. prema terminima objavljenima u javnom pozivu i traju do 15. ožujka 2024., kada se može pogledati jedan od prostranijih prostora na natječaju površine 327 četvornih metara oglašen na istoku zemlje, u Iloku. Najveći prostor od 542 četvorna metra nalazi se u Zagrebu u Mesničkoj 3.

Zainteresirani ponuditelji svoje ponude mogu dostaviti na adresu Državne nekretnine d.o.o., Planinska 1, Zagreb, osobno ili poštom, a javno će se otvarati 22. ožujka 2024. u 13:30 sati. Detaljne informacije o prostorima s fotografijama mogu se pogledati na poveznici: Natječaj za zakup poslovnih prostora 2/24.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini