slučaj koji je potresao javnost

Ravnateljica pulske bolnice Irena Hrstić: "Policija u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom utvrđuje okolnosti smrti djeteta"

| Autor: Glas Istre
Ravnateljica pulske bolnice doc. dr. sc. Irena Hrstić (Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)

Ravnateljica pulske bolnice doc. dr. sc. Irena Hrstić (Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)


Tragična smrt dvogodišnje djevojčice, o kojoj se jučer izvijestila Policijska uprava istarska, potresla je istarsku javnost.

Mediji, kako regionalni tako i nacionalni, izvijestili su o ovom događaju, a zbog pisanja pojedinih medija, oglasila se doc. dr. sc. Irena Hrstić, ravnateljica Opće bolnice Pula.

- Obzirom na veliki interes primarno lokalne javnosti, o smrtnom slučaju 2-godišnjeg djeteta u Općoj bolnici Pula, prvenstveno, i ovim putem, ponavljamo izraze sućuti roditeljima i ostalim članovima obitelji. Bol i tuga su nemjerljivi.

Informiramo Vas da nismo u mogućnosti iznositi ikakve informacije u javnost a sve kako bismo održali postupak u potpunoj neovisnosti za donošenje zaključka. Kako Vam je poznato, policija u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom utvrđuje okolnosti smrti djeteta, odnosno provode se izvidi i dokazne radnje, a postupanje tijekom izvida je tajno.

Upravo stoga zabrinjava činjenica iznošenja nepotpunih i dijelom netočnih informacija u lokalnim medijima s unaprijed iznesenom insinuacijom o nesavjesnom liječenju, konkretno jedne osobe.

Smatramo neprofesionalnim način rada istraživačkog novinara kroz pojedinačan i privatan kontakt zaposlenika Opće bolnice Pula, a sve po osnovu dostupnih informacija iz "više povjerljivih izvora bliskih istrazi".

Osuđujemo način rada koji kao posljedicu ima laičko zaključivanje u izuzetno osjetljivim situacijama, unaprijed izrečenu osudu te umanjenje povjerenja u javne institucije.

Djelatnici Opće bolnice Pula svoj posao rade na stručan i profesionalan način, a ustanova nikada nije, i niti će ikada imati namjeru opstruirati istražne radnje", ističe ravnateljica Hrstić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter