DONESEN PROGRAM

Grad Pula dodjeljuje bespovratne potpore za aktivnosti u poljoprivredi. Evo tko se sve može kandidirati

| Autor: Tea Tidić
Urbani vrtovi (Foto: Grad Pula)

Urbani vrtovi (Foto: Grad Pula)


Na temelju Zakona o poljoprivredi i Statuta Grada Pule, pulski gradonačelnik Filip Zoričić donio je Program potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju Grada Pule za razdoblje od 2024. do 2026. godine.

Predloženim Programom stvara se pravni i financijski okvir za dodjelu potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju. U sklopu ovog programa, Grad Pula će dodijeliti potpore male vrijednosti za aktivnosti u poljoprivredi, a riječ je o dodjeli bespovratnih novčanih sredstava koja su već osigurana u gradskom proračunu.

Potpore iz ovog Programa dodjeljivat će se od 2024. do 2026. godine u ukupnom iznosu od 71.430 eura, a građani će tako moći tražiti potpore za sufinanciranje nabave sadnog materijala, zatim subvencioniranje troškova stručnog nadzora i sustava ocjenjivanja sukladnosti u ekološkoj proizvodnji ili pak za subvencioniranje edukacije i stručnog osposobljavanja za rad na poljoprivrednom gospodarstvu. Također, građani mogu zatražiti potporu projektu Izravne prodaje poljoprivrednih proizvoda putem interneta ili pak tekuću potporu za sufinanciranje manifestacija koje doprinose promicanju poljoprivredne proizvodnje, tekuću donaciju za sufinanciranje dijela troškova aktivnosti OPG-a, udruga i poljoprivredne zadruge te tekuću donaciju za Fond za razvoj poljoprivrede i agroturizma Istre.

Korisnici ovog Programa mogu biti poljoprivrednici upisani u Upisnik poljoprivrednika ili u Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, koja gospodarstva imaju sjedište odnosno poljoprivrednici prebivalište na području Pule, te ostali subjekti osnovani sa svrhom promicanja i poticanja poljoprivrede i poljoprivredne proizvodnje a određeni su svakom pojedinom mjerom ovog programa.

Udruge koje su zainteresirane za sufinanciranje po ovom Programu dužne su prijaviti se na Javni poziv za financiranje programa, projekata, manifestacija i aktivnosti od interesa za opće dobro koje provode udruge na području grada Pule, a pri ocjeni zahtjeva povjerenstvo će uvažavati i odredbe ovog programa.

Dodatne informacije i svi potrebni dokumenti dostupni su na web stranici Grada Pule.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter