probna faza za građane u četvrtak 

Pulska roto garaža prva i jedina takve vrste u Hrvatskoj. Doznajemo cijene i kada će se početi koristiti 

| Autor: Glas Istre
(Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)

(Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)


Tvrtka Pula Parking, koja upravlja parkiralištima Puli, jučer je u probni rad pustila rotacijsku garažu, prvu i jedinu u Hrvatskoj. Mještani su isprva bili skeptični zbog sigurnosti za svoj automobil, ali iz tvrtke uvjeravaju kako je rolo parking praktičan i siguran te štedi prostor, piše HRT.

Na šest nekadašnjih parkirališnih mjesta sada se ovdje može smjestiti 30 vozila.

Probna faza za građane je u četvrtak, i to besplatno. Zimi će parking koštati 1 euro, a ljeto 1,6 eura.

(Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)(Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)

– To su tri rolo garaže, u svaku stane po 10 vozila, gdje se naizmjence izmjenjuju, ulazak je reguliran rampama gdje se čitaju registarske oznake, koristi se aplikacija kako bi se vozila uparkirala unutra i vratila natrag nakon završenog parkiranja – objasnio je Boris Agatić, pomoćnik direktora, Pula Parking.

Nalazi se na kraju Premanturske ceste koja je jedan od glavnih ulaza u grad. Garaža je testirana na udare vjetra, pa i potres. Ova rotacijska garaža je hrvatski proizvod.

– Baš ovo je hrvatski projekt, motore su patentirali Hrvati, zanimljivo je da ima samo 9,2 kilovata, potrošnja mu je minimalna, možemo ih unaprijediti i da budu punionice za električna vozila. Tehnički pregled je u četvrtak, a nadamo se da ćemo je u rad pustiti krajem drugog tjedna, kazao je zamjenik rukovoditelja javnih parkirališta, prenosi danas.hr.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater