brodogradnja

Odgođena odluka o budućnosti Uljanika. Jedna tvrtka smanjila ponudu, svi pozivaju državu se uključi

| Autor: Orjana ANTEŠIĆ
(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)


Ništa se jutros nije odlučilo na skupštini vjerovnika Uljanik brodogradilišta u stečaju, već će se daljnji potezi oko prodaje većinskog udjela u Uljaniku 1856, čiji su računi u blokadi već 90-ak dana, odlučiti na idućoj sjednici koja je zakazana za 16. veljače.

Nakon rumunjskog GSP Offshore S.r.l.,  podneske u zadnji trenutak stigli su i od Adria-monta iz Kukuljanova i slovenskog Ekobora koji su prema ono što tvrde, i dalje zainteresirani za kupnju novog Uljanika, ali direktnom pogodbom.

Ujedno, svi do sada zainteresirani apeliraju na aktivno uključenje države kao drugog velikog udjelničara u pulskom brodogradilištu.

Zanimljivo je da iz Adria-monta sada nude 5 milijune eura, što obrazlažu najnovijim podacima do kojih su došli u postupku dubinskog snimanja Uljanika 1856 i tvrde da je situacija jako loša.

Stečajni upravitelj Loris Rak i direktor Uljanika 1856 Samir Hadžić odbacili su navode rumunjske tvrtke da su podaci u Virtual Data Room neažurirani i da ne prikazuju pravo stanje obveza i imovine pulskog brodogradilišta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of