u pulskom circolu

FOTOGALERIJA / Promocija treće generacije studenata Istarskog veleučilišta. Dekan Daglas Koraca: "Ponesite ove trenutke sa sobom još dugo godina!"

| Autor: Helena Mostarkić Gobbo


Promocija treće generacije studenata Istarskog veleučilišta održana je danas u prostorijama pulskog Circola, gdje je 25 promovenata dobilo svoje diplome.

Studenti koji su pristupili promociji pohađali su smjerove stručnih prijediplomskih studija Mehatronike i Politehnike te stručni diplomski studij Kreativnog menadžmenta u procesima. Tako je svoje diplome danas dobilo čak 18 novih inženjera mehatronike i tri inženjera politehnike, a zvanje magistra ekonomije steklo je četvero diplomanata.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

- Svečana promocija je, zapravo, kruna uspjeha studenata i posebno emotivan dan, kako za same diplomante, tako i za njihove obitelji. To je najsvečaniji čin završetka njihove etape obrazovanja, a sada kreću u nove izazove, rekla je zamjenica gradonačelnika Pule Ivona Močenić. Čestitavši diplomantima, poručila im je da diploma nije samo papir, već predstavlja i usvajanje prenesenog znanja s profesora na studente te im poželjela puno uspjeha u profesionalnom i privatnom životu.

Diplomantima se obratila i zamjenica istarskog župana Jessica Aquavita istaknuvši da imati diplomu u rukama znači veliku stvar te podsjetila da iza toga stoje sati i sati sjedenja, čitanja, učenja, pisanja seminara i u konačnici diplomskog rada, ali i da diploma znači završetak jednog perioda i otvaranje novog životnog poglavlja.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

Dekan Istarskog Veleučilišta Daglas Koraca u svom je emotivnom govoru čestitao diplomantima izrazivši nadu da će im dan promocije ostati zauvijek urezan u pamćenje.

- Smijte se i ponesite ove trenutke sa sobom još dugo godina! Danas dobivate diplome i svi vam žele uspjeh, ali ja bih vam želio reći što je uspjeh, tko ga definira i kako ga možete postići, kazao je Koraca dodajući da živimo u društvu 'poludjelom' od uspjeha koji se stalno mjeri ocjenama, titulama, lajkovima na društvenim mrežama tražeći nove pobjede.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

- Morate znati da je uspjeh puno složeniji i kompleksniji od bilo kakvog skupljanja pobjeda. Pobjede se definiraju brojkama, a uspjeh je onaj mir koji ćete postići spoznajom da ste natjerali samog sebe da budete najbolji koliko to možete biti, poručio je među ostalim dekan Koraca. 

Nakon govora, osim dekana Korace diplomantima su diplome uručile Dijana Drandić i Sanja Grbac Babić. Promociji su prisustvovali i članovi obitelji diplomanata te bliski prijatelji, a ovaj svečani čin glazbenim su nastupom uveličali studenti Muzičke akademije Pula Josip Krajačić i Dorijan Jarnjak.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter