POSEBNA REVIJA

Klub sportsko-ritmičke gimnastike "Gazele" ušle u četvrto desetljeće

| Autor: Jelena Milović
(Snimila Jelena Milović)

(Snimila Jelena Milović)


Prezadovoljne nastupom, kao i reakcijama te kasnijim komentarima ljudi iz publike, ove su nedjelje bile pulske Gazele. Naime, i ove godine, kao što je to bilo i svakog prosinca prethodnih godina, pulski Klub sportsko-ritmičke gimnastike Gazela održao je Božićnu reviju u Domu sportova Mate Parlov pod nazivom: »30. godina KSRG Gazela - Retrospektiva«. Ove je godine, kako je vidljivo i iz samog naziva, ipak bile riječ o posebnoj reviji, s obzirom na to da klub ove godine ima obljetnicu - 30 godina postojanja.

Povijest Gazela

Više od 230 članica i to generacijski od predškolske do srednjoškolske dobi, marljivo su pripremale program kako bi ovim putem mogle pokazati svoj trud, a u tome su i uspjele. Puna dvorana svaku je od točki popratila velikim aplauzom, a nastupi su bili presjek najboljih iz njihova dugogodišnja rada.

(Snimila Jelena Milović)(Snimila Jelena Milović)

Trenerice su ih ovog puta prilagodile revijalnom programu, a uz odličnu glazbenu podlogu masovnost Gazela nikoga nije mogla ostaviti ravnodušnim. Na kraju programa bila je tu i točka iznenađenja, s nastupom očeva djevojaka koje nastupaju u natjecateljskim grupama, što je publika oduševljeno popratila gromoglasnim aplauzom. Očevi su plesali na veliki hit grupe Queen » We Will Rock You«.

(Snimila Jelena Milović)(Snimila Jelena Milović)

?Antonella Marčeta, jedna od trenerica, koreografkinja i voditeljica u klubu, podsjetila je na same početke i registraciju kluba, kojemu je prethodila udruga »Meduza«.

- Ideja za klub je nastala u vrijeme jednih od prvih sportskih kampova na Puntiželi. Cure su donijele pomoćne rekvizite te mahale tim trakama i tada je sinula ideja današnjoj glavnoj trenerici Duški Kupres Duraković i predsjednici Zdeni Buić, za otvaranje baš ovakvog kluba. Naša trenerica do tada nije imala nikakve veze s ritmičkom gimnastikom, dapače, bila je u nogometu i rukometu. To je bio i njezin početak u ovom sportu, tako da se zajedno s ritmičarkama i ona razvijala i učila, a sad je već 30 godina trener u klubu, ali i sudac, prisjeća se Marčeta.

Liste čekanja

Danas Gazele imaju više od deset različitih grupa, među kojima i natjecateljske. Upisi se odvijaju zajedno s nastavnom godinom, a kako veli ona, grupe se zbog velikog interesa popune odmah.

(Snimila Jelena Milović)(Snimila Jelena Milović)

- Zadnje dvije-tri godine imamo čak i liste čekanja, a željeli bi svima izaći u susret. Nažalost, nemamo trenera ni lokacije da primimo više djece i pokrijemo se sa svime. Moramo raditi i s natjecateljskim djelom, koji je zahtjevniji i za to nam treba puno termina. Potrebe su velike jer je riječ o kompleksnom sportu koji zahtijeva i dužinu treninga, tako da dvoranu zauzmemo cijelo popodne, otkriva ona.

(Snimila Jelena Milović)(Snimila Jelena Milović)

Rekreacijske skupine koje podrazumijevaju školu gimnastike i predškolsku dob, treniraju dva puta tjedno: mlađi po sat, stariji po sat i po vremena, dok se natjecateljske skupine dijele na slobodni program te treniraju tri puta tjedno po sat i pol. Kod individualnog slobodnog programa i individualnog apsolutnog programa djevojke treniraju svakodnevno, od dva sata na više.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter