Gradska tvrtka planira se javiti na natječaj Lučke uprave Pula

Tvrtka Pula usluge i upravljanje želi koncesiju za ugostiteljski objekt na Bunarini, ako bude imala novca

| Autor: Doria Mohorović
Vijećnica stranke Možemo! smatra da je Grad propustio priliku da Bunarina bude u njegovim rukama (Arhiva Glasa Istre)

Vijećnica stranke Možemo! smatra da je Grad propustio priliku da Bunarina bude u njegovim rukama (Arhiva Glasa Istre)


Tijekom pulskog Gradskog vijeća povelo se pitanje o upravljanju Bunarinom - kako u kontekstu nautičke luke, tako i o koncesiji tamošnjeg ugostiteljskog objekta. Ana Fonović, vijećnica Možemo!, osvrnula se na, kako ju je nazvala "veliku pogrešku gradske uprave", na koju je ova stranka upozorila još u prosincu 2022. godine.

Tada, pojasnila je, Grad nije iskoristio mogućnost privremenog upravljanja nautičkom lukom Bunarina, a Puli bi to donijelo velike prihode. Podsjetimo, upravljanje je na dvije godine dano Lučkoj upravi Pula. Nadovezala se time i na nedavno objavljen natječaj davanja koncesije za ugostiteljski objekt na Bunarini na rok od deset godina, uz komentar da je »Grad to sve mogao imati u svojim rukama.

Mario Peruško, predsjednik uprave Pula usluge i upravljanje, istaknuo je da je njihova intencija javljanje na natječaj, čiji je rok za predaju ponuda 14. prosinca do 10 sati. No, kako je kazao, treba razmotriti sve financijske čimbenike da se vidi hoće li moći tvrtka ulagati sredstva, a koja, predviđena natječajem, nisu mala.

- Lučka uprava koja upravlja sportskom lučicom, lučicom posebne namjene Bunarina raspisala je natječaj za davanje koncesije, kao i za dio ugostiteljskog objekta kojeg tvrtka Fratarski d.o.o., a sada Pula usluge i upravljanje d.o.o. ima u koncesiji do 31. prosinca. Cijeli natječaj je koncipiran da se gleda dodana vrijednost na operativnost i na izgled samog objekta. Trebamo iznaći ta sredstva kako bi uopće mogli proistupiti davanju ponude.

Natječaj je otvoren još 16 ili 17 dana, tako da nam predstoji izrada idejnog projekta i izrada studijske gospodarske isplativosti, pa tako i proći kroz sva dijela društva radi davanja odobrenja i ponude, kazao je Peruško. Dodao je da su tražena sredstva tolika da ne omogućavanju upravi sklapanje ugovora za koncesiju. Naime, prema odluci je koncesionar, za vrijeme trajanja desetogodišnje koncesije, dužan u pomorsko dobro uložiti najmanje 150 tisuća eura.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter