Dječji tjedan u Gradskoj knjižnici

Tema brojnih programa je Europska godina vještina

| Autor: Vanesa Begić
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Gradska knjižnica i čitaonica Pula i ove se godina priključila obilježavanju Dječjeg tjedna. Do 7. listopada na Odjelu za djecu i mlade Središnje knjižnice (Kandlerova 39) i u Dječjoj knjižnici (Smareglina 2) pripremili su niz programa za djecu na temu Europske godine vještina.

U Središnjoj knjižnici bit će postavljena izložba "I ti to možeš", edukativna i inspirativna izložba knjiga za djecu i mlade o različitim vještinama, tehnikama, umijećima, kao i "Zrnca dječje mudrosti", akcija pisanja poruka djece odraslima za Međunarodni dan djeteta. U jutarnji terminima organizirani su posjeti predškolaraca te učenika osnovne i srednje škole, a u srijedu u 18 sati poznati mađioničar Stefano uvodi djecu u poseban svijet magije i mašte, iluzionizma i mađioničarskih trikova.

Vježbe čitanja na rasporedu su 5. listopada u 17 sati. Za subotu 7. listopada najavljen je program "Subotom u knjižnici": razigrani origami - učimo i upoznajemo tradicionalnu japansku vještinu savijanja, oblikovanja i kreiranja modela od papira. (prijave obvezne).

U petak u 13.30 sati na programu je Slatki petak uz gostovanje autorice Kate Bošković (Biblioteka Slatkopedija), predstavljanje slikovnica i kreativna radionica za učenike produženog boravka (prijave obvezne). Istog je dana u 16.30 sati najavljen program "Čitaš? Čitam!", prvi susret čitateljskog kluba za djecu s teškoćama u čitanju. Program je namijenjen osnovcima od 1. do 4. razreda.

U subotu u 10 sati održat će se program "Recikliramo na Čajanci s knjigom: Što se sve može napraviti od recikliranog papira?" Gošća Iva Kreativa pokazat će nove vještine i materijale koje možemo koristiti. Radionica je namijenjena djeci od 5 do 10 godina (prijave obvezne).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum