"InovTour 2023"

Regionalni centar kompetentnosti zaživjet će iduće godine

| Autor: Jelena Milović
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


U sklopu provedbe EU projekta KLIK Pula - Centar za Kompetentno cjeloživotno razvijanje Inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma, danas je Grad Pula, kao partner na projektu, u Zajednici Talijana Pula Circolo organizirao završni tematski skup "InovTour 2023" – Inovativni trendovi u turizmu i ugostiteljstvu: Razmjena ideja i iskustava za stvaranje održive i personalizirane turističke ponude. Krajem ove godine završava proces konstituiranja Regionalnog centra kompetentnosti, a početkom sljedeće godine ovaj će Centar i zaživjeti.

Turizam je bitan za gospodarstvo, a Istra je šampion turizma, moglo se čuti.

- Činimo jednu trećinu ukupnog turističkog prometa u RH, što znači da, ako turizam čini dvadeset posto ukupnog BDP-a, mi sudjelujemo s nekih sedam posto. Kad pričamo o uspjehu turizma, na prvom mjestu je uvijek čovjek. Bez ljudi nema ni turizma. Ovim projektom, koji se sastoji od dva dijela, dva kvalitetna EU projekta, s jedne je strane hardware - novi objekti, gdje će naši učenici imati puno bilje uvjete za rad, a s druge strane onaj softverski dio - spoj javne uprave i privatnog sektora, opisao je župan Boris Miletić. - Možemo biti ponosni na ono što smo ostvarili i na ono što ćemo u budućnosti raditi. Svi koji to budu željeli, moći će se usavršavati u puno boljim i primjerenijim okolnostima nego što je to bilo do sada, ustvrdio je Miletić.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

Grad Pula je jedan od partnera na projektu.

- Uspješno privodimo projekt KLIK svome kraju, a mi iz Grada Pule sretni smo što smo bili dio ovog projekta i partneri zajedno s 12 drugih partnera. Između ostalih, tu je i Škola za odgoj i obrazovanje Pula, na što smo vrlo ponosni. Mi smo zaduženi za vidljivost i informiranje te organizaciju stručnih skupova poput ovoga, a nadam se da smo bili dobar partner i domaćin, rekla je pročelnica za lokalnu samoupravu te društvene djelatnosti i mlade Grada Pule Ivana Sokolov.

Ravnateljica Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula Orhideja Petković zahvalila je Istarskoj županiji na potpori. Projekt je vrijednan deset milijuna eura, od toga se četiri milijuna odnosi na izgradnju objekta i šest milijuna za usavršavanje nastavnika, učenika i mentora kod poslodavaca.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

- Dana 27. prosinca bit će uspostavljen KLIK - Regionalni centar kompetentnosti, a sljedeće godine će on zaživjeti kao, kako ga mi vidimo, kontinuirani link s gospodarstvom. Mi ćemo odgovarati na sve inpute i potrebe koje postoje na tržištu rada i povratno vraćati radnu snagu koja bude potrebna, rekla je Petković.


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of