za učenike od prvog do osmog razreda

Besplatne radionice u Zajednici tehničke kulture

| Autor: Vanesa Begić
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


U Zajednici tehničke kulture Pula počeli su upisi u cjelogodišnje, besplatne radionice za učenike od prvog do osmog razreda.

Za učenike od prvog do četvrtog razreda tu je radionica Mali eko-graditelji – baština u tehničkoj kulturi - izrada maketa tradicionalnih drvenih kućica od različitih otpadnih materijala, drveta i kamenčića, suvenira i tradicionalnih dječjih igračaka, eko- lego konstruktorstvo - gradnja tehničkih tvorevina od lego elemenata, programiranje i pokretanje, primjena obnovljivih izvora energije koristeći raznovrsne elemente LEGO Education setova. Potom je tu radionica informatički kreativko - poticanje razvoja informatičkih vještina, kreativnosti i inovativnosti djece na području razvoja softvera i informatike, kao i Mala robotička abeceda - uvod u robotiku.

Za učenike od petog do osmog razreda nude se Mala brodogradnja – izrada maketa čamaca i radio upravljanih brodomodela, vožnja R/U brodomodela, Zelena energija - kako spasiti zemlju; Steam u matematici i fizici - popularizacija matematike i fizike u tehničkoj kulturi, RC automodelarstvo i maketarstvo – gradnja, programiranje i pokretanje automodela, vožnja radio-upravljanih automodela, te Robotika i elektronika i Digitalna i dron fotografija.

Radionice se održavaju u skupinama do deset polaznika uz individualni rad, a održavaju se poslijepodne od 17 do 18.30 sati. Dodatne informacije mogu se dobiti na broj 052/394–729 ili putem e-maila na: cta-veruda@ztkpula.hr.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater