DRAMATIČNA SITUACIJA U GRADU PULI

Djelatnici Grada Pule nakon ostavke Anje Ademi otvorenim pismom poručili gradonačelniku Filipu Zoričiću: "Sustav već dulje vrijeme ne funkcionira!"

| Autor: Tea Tidić
Filip Zoričić (Snimio Milivoj Mijošek/Glas Istre)

Filip Zoričić (Snimio Milivoj Mijošek/Glas Istre)


"Grad se raspao! Upravo smo kao vijećnici dobili mail djelatnika gradske uprave! Sustav se raspao, a djelatnici jasno i nedvosmisleno optužuju gradonačelnika! Puležani nisu zaslužili ovakav odnos prema našem gradu! Vrijeme je za ostavku!", poručio je nezavisni vijećnik Marin Lerotić na svojoj Facebook stranici.

Cijela ova situacija izazvala je veliku pažnju javnosti - naime, jutros je gradonačelnik Filip Zoričić potvrdio da je pročelnica Upravnog odjela za urbanizam, investicije i razvojne projekte Anja Ademi podnijela ostavku, a u popodnevnim satima Lerotić je objavio na svom Facebook profilu otvoreno pismo 11 službenika i namještenika Grada Pule koje su oni uputili gradonačelniku Zoričiću.

Tim pismom oni izražavaju nezadovoljstvo funkcioniranjem sustava Grada Pule, a pismo potpisuju Martina Šajina Mihovolović, Ingrid Bulian, Karmela Maren, Iva Ivančić, Igor Bukarica, Sanja Kljaić Dakić, Zlatko Džananović, Senka Zarubica, Tamara Plec, Barbara Belić Raunić i Antonija Babić.

"Nastavno na aktualne okolnosti, najave odlaska pročelnice Ademi te Vaše izjave kako sustav funkcionira i 'nema govora o raspadu gradske uprave', ovim putem želimo iskazati upravo oprečno mišljenje.

Činjenica je da sustav već dulje vrijeme ne funkcionira, a glavni razlog pronalazimo u nedostatku osobe koja mora donositi odluke, odnosno preuzeti odgovornost na razini grada, a ne upravnih tijela, a to bi trebao biti gradonačelnik.

Fokus mora biti na kapitalnim projektima, a dosadašnje upute koje dobivamo s Vaše strane odnose se na sitne intervencije u prostoru koje su populističkog karaktera. Navedeni problemi i Vaše ignoriranje njihovog postojanja nažalost rezultiraju odlaskom osobe koja je nakon višekratnih pokušaja konačno uspjela na logičan način ustrojiti odjel i stvoriti pozitivnu radnu atmosferu te uspostaviti normalno funkcioniranje trgovačkih društava.

U takvim okolnostima ne vidimo način daljnjeg funkcioniranja odjela, a time i trgovačkih društava", navode potpisnici otvorenog pisma gradonačelniku Zoričiću.

U nastavku donosimo i preslik otvorenog pisma s potpisima:

Otvoreno pismo gradonačelniku Filipu ZoričićuOtvoreno pismo gradonačelniku Filipu Zoričiću

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini