OD DANAS

Novi električni autobus na testiranju u Pulaprometu: Građani mogu besplatno isprobati vožnju u električnom autobusu

| Autor: Tea Tidić
(Foto: Pulapromet)

(Foto: Pulapromet)


Pulapromet od danas testira još jedan u nizu električnih autobusa u realnim uvjetima vožnje, a riječ je o autobusu renomiranog proizvođača Iveco.

U svom voznom parku Pulapromet posjeduje 24 autobusa navedenog proizvođača, no ovo je prilika da se po prvi put u naredna četiri dana testira nova tehnologija pogona, a radi se o potpuno električnom pogonu.

Probne vožnje navedenim autobusom odvijati će se na većini redovnih gradskih i prigradskih linija te Pulapromet poziva sve putnike da potpuno besplatno isprobaju vožnju u električnom autobusu.

Neke od linija na kojima će se putnici moći voziti jesu: 1, 2a, 3a, 5, 21, 23, 25b, 28 i druge.

(Foto: Pulapromet)(Foto: Pulapromet)

Obzirom da je vozilo testno, nije obojano prepoznatljivim bojama Pulaprometa već je potpuno bijelo. Za lakše prepoznavanje, na vanjskim ekranima biti će ispisan natpis "Pulapromet", a linija na kojoj prometuje biti će naznačena na ploči koja će se nalaziti na prednjoj desnoj strani autobusa.

(Foto: Pulapromet)(Foto: Pulapromet)

"Ovakvim načinom testiranja električnih autobusa različitih proizvođača Pulapromet želi dobiti boji uvid u to kako električni autobusi funkcioniraju u našem gradu što je preduvjet za planiranu skoru modernizaciju voznog parka i sve bitniji ekološki aspekt prijevoza putnika", poručuju iz Pulaprometa.

(Foto: Pulapromet)(Foto: Pulapromet)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of