RADOVI ĆE POTRAJATI DO OŽUJKA

Za sav promet zatvara se važna prometnica u Puli

| Autor: Tea Tidić
Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)

Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)


Nakon što je u lipnju uspješno rekonstruiran dio važne pulske prometnice - Ulice Starih statuta, u ponedjeljak, 2. listopada, započinju radovi rekonstrukcije preostalog dijela navedene državne ceste D400 u dijelu Tršćanske ulice, na samom ulazu u Pulu.

Vodovod Pula d.o.o. započeo je s pripremom za početak radova ugradnjom bypassa na nogostupu, bez značajnijih utjecaja na promet, nakon čega u ponedjeljak slijedi zatvaranje prometnice kako bi krenuli radovi na samoj rekonstrukciji kolnika i nogostupa, kao i svih instalacija unutar istih. Tršćanska ulica bit će zatvorena za sav promet, osim za potrebe stanara i poslovnih subjekata u zoni zahvata na način utvrđen privremenom regulacijom prometa i u skladu s uređenjem gradilišta.

Tako će se u dužini od oko 1,2 kilometra u Tršćanskoj ulici odraditi izvanredno održavanje ceste koje kao upravitelj financiraju Hrvatske ceste d.o.o., a u sklopu kojih je planirana cjelovita obnova prometnih površina (kolnika i nogostupa), oborinske odvodnje, prometne signalizacije i opreme, elektroničke komunikacijske infrastrukture te sanacija potpornog zida u Tršćanskoj (iznad Ravenske ulice).

(Foto: Grad Pula)(Foto: Grad Pula)

Također, rekonstruirat će se vodovodna mreža, što financira Vodovod Pula, a gdje je predviđena ugradnja novog glavnog cjevovoda kao i rekonstrukcija svih postojećih priključnih vodova te izvedba nove hidrantske mreže, a Grad Pula će rekonstruirati instalacije i opremu javne rasvjete.

Vodovod Pula d.o.o. kao pravni slijednik Pragrande d.o.o. financirat će rekonstrukciju sustava odvodnje otpadnih voda, a još će se polagati infrastruktura u nadležnosti HEP-a te će se rekonstruirati i ugraditi plinska mreža u nadležnosti Plinara d.o.o..

(Foto: Grad Pula)(Foto: Grad Pula)

S obzirom na sve navedene radove te činjenicu da se radovi izvode u jesenskom i zimskom periodu kao i to da će se za vrijeme izvođenja radova, osim za vrijeme kratkotrajnih prespajanja, omogućiti stanarima kontinuirano korištenje priključaka na infrastrukturu za potrebe opskrbe vodom, električnom energijom, plinom, telekomunikacijskih usluga i odvodnje otpadnih voda, očekivani dovršetak radova je u ožujku 2024. godine.

Iz Grada Pule mole sudionike u prometu da za vrijeme radova poštuju privremenu regulaciju prometa, odnosno da koriste obilazne pravce, državne ceste D75 i D66, Cestu Prekomorskih brigada, Ulicu 43. istarske divizije i Ulicu 119. brigade.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater