VOZAČI, OPREZ

Privremena regulacija prometa u petak za "Svjetski dan bez automobila"

| Autor: Glas Istre
(Foto Grad Pula)

(Foto Grad Pula)


Europski tjedan mobilnosti, najveća europska inicijativa posvećena održivoj urbanoj mobilnosti, obilježava se i ove godine u Puli u razdoblju od 16. do 22. rujna.

U petak, 22. rujna u Puli će se tradicionalno obilježiti "Svjetski dan bez automobila" kao svojevrsni završetak tjedna mobilnosti, inicijative posvećene promicanju održivog kretanja i povećanja kvalitete života u urbanim sredinama, kada se šira središta brojnih europskih i svjetskih gradova, među kojima i Pula, pretvaraju u pješačke zone.

Grad Pula je za petak, zajedno s brojnim partnerima pripremio raznovrstan program, od kojeg izdvajamo:

  • Od 10 do 12 sati na Giardinima: Art zona na asfaltu - Mobility sportska zona (Aktivnost za djecu: crtanje i razne sportske aktivnosti)
  • Od 16 do 18 sati na Trgu Nimfej - Karolina: Poligon za bicikle i prezentacija lokalnih biciklističkih klubova
  • Od 18.45 do 20 sati na Trgu Nimfej - Karolina: Pulska Xica za djecu

Tom prigodom će se Giardini do FINE i Trg Nimfej zatvoriti za sav promet uključujući javni gradski prijevoz, te se mole svi sudionici u prometu za strpljenje, dodatan oprez i poštivanje privremene regulacije prometa. Predviđeno je zatvaranje dijela Laginjine ulice od semaforiziranog raskrižja sa Smareglinom i Anticovom ulicom do Giardina te zatvaranje Ulice Giardini do križanja s Carrarinom i Zadarskom ulicom. Također, istoga dana za sav promet bit će zatvoreni Trg Nimfej, Šetalište Nella Millotija, Istarska ulica, Amfiteatarska ulica i Faverijska ulica.

(Foto Grad Pula)(Foto Grad Pula)

U povodu obilježavanja ''Dana bez automobila'' tijekom cijeloga dana Grad Pula će, u suradnji s društvom PULAPROMET d.o.o. i NEXTBIKE, omogućiti besplatan javni gradski prijevoz i sustav javnih bicikala i romobila i to na slijedeći način:

Besplatno otključavanje, kao i 20 minuta besplatne vožnje el. bicikli i romobila, moći će se aktivirati 22. rujna nakon izrade računa na aplikaciji TIER unosom koda "ETM2023", za nove korisnike, dok će unos koda "ETM2023PU" postojećim i novim korisnicima osigurati dodatnih 200 minuta besplatnog korištenja električnih nextbike bicikala u Puli.

Ovim putem Grad Pula poziva sve građane da dana 22. rujna promijene svoje navike i kreću se bez automobila, pješačeći, biciklirajući ili korištenjem ponuđenih alternativnih prijevoznih rješenja te na taj način podrže kampanju Europskog tjedna mobilnosti i događaj ''Dana bez automobila'', te osvijeste potrebu za smanjenjem potrošnje energije, smanjenjem zagađenja okoliša, a u cilju poboljšanje životnih uvjeta i zdravlja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater