u Ulici Bože Gumpca

"Plavi park" na Valvidalu je ponovno čist i uredan

| Autor: Jelena Milović
(Foto: Privatna arhiva)

(Foto: Privatna arhiva)


Dječje igralište - "plavi park", kako ga zovu stanari zgrada u okruženju u Ulici Bože Gumpca u pulskom naselju Valvidal, sve je manje primjereno djeci, ali i sve manje mjesto u kojem je užitak provoditi vrijeme. Javila nam se baka koja svoje unuke redovito upravo na ovo mjesto izvodi na igru, jer žive u neposrednoj blizini. Vrlo joj je stalo do ovog igrališta, veli, te je prigovorila na njegovu zapuštenost.

Ljetos viđene i zmije

- I prije sam primjećivala smeće, ali čini mi se nikad kao u posljednje vrijeme. Smeća ima svuda naokolo, košare su prepunjene, a iz njih smeće ispada ili ga vjetar raznosi. Osim toga, dugo nitko nije pokosio ni travu na ovom mjestu, a ljetos su tu viđene i zmije, prepričala nam je ukratko.

(Foto: Privatna arhiva)(Foto: Privatna arhiva)

Je li održavanje ovog igrališta i travnjaka u neposrednoj blizini zgrada u njihovoj nadležnosti i zašto je zapušteno, upitali smo Herculaneu.

(Foto: Privatna arhiva)(Foto: Privatna arhiva)

- Igralište iza zgrada u Ulici Bože Gumpca u privatnom je vlasništvu te stoga Pula Herculanea u ovom trenutku nije zadužena za njegovo održavanje. Ukoliko je vlasnik igrališta zainteresiran, nakon poslanog upita, u mogućnosti smo dostaviti ponudu za redovno održavanje igrališta, odgovorila nam je referentica zadužena za komunikaciju s medijima Marina Perkov Svilan.

Sretan epilog

Međutim, kako to često i biva, dok je trajala naša prepiska, u međuvremenu je »netko« počistio park, što nam je javila sada zadovoljna baka s početka ove priče. Tako smo do zaključenja ovog teksta došli i do epiloga: saznali smo da je park u privatnom vlasništvu, vjerojatno ga je upravo vlasnik i očistio, a dobio je i uputu ukoliko želi redovno održavanje igrališta povjeriti gradskim komunalcima, kako to ugovoriti. Najvažnije, baka sa svojim unucima sada može uživati u čistom okruženju za dječicu, a to nam je fotografijama i potvrdila.

(Foto: Privatna arhiva)(Foto: Privatna arhiva)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater