osnovnu školu završili 1960./61. godine

Nekadašnji učenici talijanske osnovne škole susreli se nakon 62 godine

| Autor: Vanesa Begić
(Foto: Privatna arhiva)

(Foto: Privatna arhiva)


Premda obljetnica nije bila okrugla, nije bila zato manje važna za učenike koji su talijansku osnovnu školu završili 1960./61. godine, a koji su se sastali prvi put prije par par dana. Bilo je, do sada, nekih susreta u manjem broju, ali tako veliko druženje nije nikada održano, i mnogi su se nekadašnji učenici prvi put vidjeli nakon pune 62 godine. Neki od njih nastavili su srednjoškolsko školovanje u Gimnaziji "Branko Semelić" u Puli i maturirali 1965. godine, pa je bila to prilika i za slavlje 58. godišnjice mature.

- Ljetos je jedan naš kolega iz osnovne škole, koji živi u inozemstvu, duže ostao u Puli pa smo se sjetili organizirati susret, s obzirom da se mnogi nisu vidjeli od kraja osmog razreda osnovne ili četvrtog razreda srednje škole. Susret je bio ugodan, pun emocija. Na nekoliko sati opet smo bili djeca, u školi, prisjećajući se sretnih i bezbrižnih trenutaka. Tijekom večeri smo se putem videa povezali s troje kolega koji žive u inozemstvu, prisjetili se godina školovanja i kasnijeg životnog puta. Za sve nas to je bilo prelijepo ugodno iznenađenje. Sjetili smo se nastavnika i razrednika koji više nisu s nama te na učitelje koji su nas pratili na našem školskom putu. Na kraju večeri rastali smo se uz obećanje ponovnog susreta sljedećeg ljeta, kazao je nekadašnji učenik Ugo Fabian. "Delegacija" iz razreda posjetila je i razrednicu Elide Mirković.

Susretu su sudjelovali Gianni De Angelini, Renato Lonzar, Maria Grazia Kleindiest, Ugo Fabian, Lia Bonita, Nadia Belić, Adriano Ruiba, Orietta Richter, Pietro Tarticchio, Annamaria Tito, Loredana Pellizzar, Claudio Negri, Mirna Pamić, Amelia Turcovich i Bruno Cerri. "Djevojke" su navedene za ovu prigodu djevojačkim prezimenom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini