Lijepa vijest

Djeca i mladi u dobi do 15 godina života imat će besplatan upis u Gradsku knjižnicu i čitaonicu Pula

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Gradsku knjižnicu i čitaonicu Pula (snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)

Gradsku knjižnicu i čitaonicu Pula (snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)


- Djeca i mladi u dobi do 15 godina života imat će besplatan upis u Gradsku knjižnicu i čitaonicu Pula i sve njezine ogranke počevši od ponedjeljka, 3. travnja, rekla je ravnateljica ove ustanove Nadia Bužleta na konferenciji za novinare.

Cilj ove odluke je povećati broj djece i mladih koji koriste usluge knjižnice, potaknuti ih na čitanje, razviti kod njih već od malih nogu ljubav prema pisanoj riječi, a djeca i mladi će moći koristiti građu primjerenu njihovoj dobi, odnosno te članske iskaznice neće moći koristiti primjerice njihovi roditelji ili drugi članovi obitelji.

- Djeca će tako od najranije dobi imati naviku pohađanja knjižnice, korištenja građe, jer se navike stvaraju od djetinjstva, a za sada te usluge imaju Knjižnice grada Zagreba i knjižnica u Koprivnici. Iako gubimo sredstva od članarina te dobne populacije, procijenili smo da je korist puno veća ako tu dobnu populaciju usmjerimo prema knjigama, kazala je Bužleta ističući da su u zadnjih desetak godina imali prosječno učlanjeno između 2.700 i 2.800 djece i mladih iz te dobne skupine, kazala je ravnateljica Bužleta.

Knjižničarka Matea Radolović najavila je program u povodu Međunarodnog dana dječje knjige (ICBD – International Children's Book Day), koji se obilježava svake godine da bi se istaknula važnost dječje knjige te potaknula i razvila ljubav prema čitanju. Kao datum obilježavanja izabran je rođendan Hansa Christiana Andersena - 2. travnja.

- Budući da ove godine 2. travanj "pada" u nedjelju, programi će se održati u petak, 31. ožujka i u subotu, 1. travnja. Na Odjelu za djecu i mlade Središnje knjižnice u Kandlerovoj u petak, 31. u 11 sati gostuje poznata, nagrađivana spisateljica za djecu Sanja Pilić, a u subotu, 1. travnja u isto vrijeme Tatjana Pokrajac-Papucci, autorica iz Rovinjskog Sela koja je napisala niz knjiga za djecu i koja je višestruko nagrađivana.

U subotu će se u 10 sati u Dječjoj knjižnici u Smareglinoj ulici održati likovno-kreativna radionica u suradnji s likovnom radionicom Artić ilustracije Andersenovih bajki, namijenjena za djecu od 5 do 10 godina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater