GARANCIJA NE POKRIVA OŠTEĆENJE 

U pulskoj bolnici popravljen sustav hlađenja. Trošak iznosi 90.431 eura s PDV-om

| Autor: Jelena MILOVIĆ
Zamjena oštećenog dijela na krovu bolnice (snimio Milivoj MIJOŠEK)

Zamjena oštećenog dijela na krovu bolnice (snimio Milivoj MIJOŠEK)


Dovršen je popravak dijela centralnog sustava hlađenja nove zgrade Opće bolnice. Ovog se tjedna podešava rad sustava, doznajemo na naš upit iz Opće bolnice Pula. Do oštećenja je došlo zbog smrzavanja takozvanog dry coolera, opreme sustava hlađenja. Prošli tjedan taj je dio zamijenjen novim.

Za nabavu novih uređaja, njihovu zamjenu i puštanje u rad utrošit će se 72.345 eura bez, odnosno 90.431 euro s PDV-om. Pitali smo također odakle će se pokriti trošak, hoće li se dio podmiriti garancijom s obzirom da se radi o novom uređaju.

"Dio troškova pokriva se osiguranjem, ali oštećenje uređaja zbog smrzavanja ne spada pod jamstvo. Naime, ne radi se o neispravnosti samog uređaja, već o havariji do koje je došlo zbog zakazivanja cirkulacijske pumpe zbog pada napona u rashladnoj stanici. Zbog toga će se veći dio troškova zamjene pokriti naplatom štete od osiguranja," odgovorili su iz pulske bolnice.

Zimi se sustav koristi tek povremeno i to samo u onim prostorima koji zbog svoje specifičnosti zahtijevaju dodatno hlađenje, kao što su operacijske sale i centralna sterilizacija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini