Za ljepše čekaonice

Udruga MedulinArt donirala pulskoj Općoj bolnici deset slika

| Autor: Jasna ORLIĆ
Snimio Milivoj MIJOŠEK

Snimio Milivoj MIJOŠEK


Udruga MedulinArt donirala je pulskoj Općoj bolnici deset umjetničkih slika za bolničke hodnike i čekaonice, ukupne vrijednosti 8.400 kuna.

Slike su izvješene u poliklinici gdje je najveći protok ljudi i bit će najviše izložene pogledima.

Snimio Milivoj MIJOŠEKSnimio Milivoj MIJOŠEK

- Doniranjem slika željeli smo ljudima uljepšati i olakšati trenutke provedene u čekaonici. Želja nam je bila da pacijenti uživaju u umjetnosti, rekla je Sandra Veršić iz Udruge Medulin Art. - Ovo je prva naša donacija, nadamo se ne i zadnja. Slike su rezultat rada naše likovne sekcije. Nakon projekta "Ljeto u loži" deset slika i jednu keramičku zdjelu donirali smo bolnici, rekla je Veršić.

Alija Aničić i Sara Teković, Ivica Fedel, Delija Klarić i Sandra Veršić (snimio Milivoj MIJOŠEK)Alija Aničić i Sara Teković, Ivica Fedel, Delija Klarić i Sandra Veršić (snimio Milivoj MIJOŠEK)

Zamjenik ravnateljice Opće bolnice Pula dr. Ivica Fedel zahvalio je Udruzi MedulinArt na donaciji.

- Vi nama slike, mi vama papir, našalio se dr. Fedel predajući zahvalnicu bolnice Sandri Veršić. Drago nam je da ste nam se obratili donacijom. Slike smo postavili tamo gdje se smiju postaviti u bolničkim uvjetima. U ovom slučaju to su čekaonice i hodnici, mjesta u kojima cirkulira puno ljudi. Nadam se da će im malo umanjiti zabrinutost i olakšati čekanje, dodao je dr. Fedel.

Snimio Milivoj MIJOŠEKSnimio Milivoj MIJOŠEK

Radove su darovali: Zoran Monti Iskra, Marina Ševrlica, Dušan Tatalović, Slavica Lončarić Đugum, Mario Kontošić, Divna Kontošić, Delija Klarić, Anka Matić, Irena Žagar i autorica keramike Radojka Kramar. Na svečanosti u bolnici bili su i donatori okvira za slike, Alija Aničić i Sara Teković iz tvrtke Okvir & Art.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum