NA RADOST MALIŠANA

FOTO / Sveti Nikola uplovio u luku Bunarina s vrećama punih poklona

| Autor: Doria MOHOROVIĆ


Na oduševljenje mališana, ali i onih u njihovoj pratnji, Sveti Nikola uplovio je jutros u luku Bunarina s vrećama punih poklona.

Vesela i nasmijana djeca iz Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda, pulskog Down syndrom centra, štićenici Kuće milosrđa u Majmajoli te djeca o kojoj brine udruga ''Naš san njihov osmjeh", strpljivo su čekala da Sveti Nikola s policijskog plovila prijeđe na kopno i uruči im pakete slatkih iznenađenja.

Svetog Nikolu, zaštitnika djece, pomoraca i siromaha, za ovu je priliku utjelovio Ecio Legović, pomoćnik načelnika za pomorsku policiju pulske Postaje pomorske i aerodromske policije. Dio paketa podijelio je djeci koja su ga dočekala na Bunarini, a potom je obišao mališane koji zbog svog zdravstvenog stanja nisu bili u mogućnosti prisustvovati dočeku.

U pratnji policijskih službenika posjetio je Školu za odgoj i obrazovanje Pula, a potom je poklone odnio i mališanima u Dječji dom Ruža Petrović te u udrugu ''Naš san njihov osmjeh'' kako bi darivali djecu o kojoj brine udruga. Budući da je imao još malo vremena, podružio se i s građanima koji su podnosili zahtjeve za nove dokumente te ih je, kao i djelatnice na šalterima, počastio bombonima.

Riječ je, naime, o humanitarnoj akciji ''Budi nekom djetetu Sveti Nikola'' u organizaciji Policijske uprave istarske, a tijekom koje su policijski službenici i drugi djelatnici policijske uprave - djelatnice na šalterima, kuharice, spremačice, te pripadnici Udruge specijalne policije BAK Istra prikupili oko 500 poklon paketa. Akcija je organizirana kako bi se djeci pokazalo da su im policijski službenici prijatelji, kojima se mogu obratiti u svakom trenutku.

Uz Svetog Nikolu, djecu je na Bunarini jutros darivao i načelnik PU istarske Alen Klabot sa svojim suradnicima.

- Već dvije godine zbog pandemije nije bilo ove humanitarne akcije, ali proteklih smo godina uvijek u vrijeme blagdana, za Svetog Nikolu, upriličili ovakvo nešto da uveselimo djecu s poteškoćama u razvoju i djecu s neadekvatnom roditeljskom skrbi. Sveti Nikola došao je policijskim brodom i na simboličan način donio skromne darove, no u svemu tome najbitnije je zajedništvo i uveseljavanje djece, rekao je načelnik PU istarske Alen Klabot.

Djelatnici Policijske uprave istarske i pripadnici Udruge specijalne jedinice policije BAK Istra doista su se iskazali u prikupljanju poklona tako da će dio darova dobiti i štićenici Sigurne kuće Istra, dok će preostale paketiće dobiti djeca iz Centra Liče Faraguna Labin, koje će Sveti Nikola posjetiti sutra zajedno s djelatnicima Policijske postaje Labin.

Sveti Nikola danas ponovno, u 18 sati, stiže na Bunarinu kako bi razveselio mališane, a prije njegova dolaska održat će se i zabavan popratni program.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of