Ovaj tjedan

Besplatna radionica izrade „zero-waste” blagdanskih ukrasa u Radioni Re-Geppetto

| Autor: Glas Istre
(Foto: Zelena Istra)

(Foto: Zelena Istra)


Zelena Istra poziva građane da se u četvrtak, 8. prosinca, uključe u kreativan proces izrade blagdanskih ukrasa od raznih otpadnih i prirodnih materijala. Radionicu vodi pulska kreativka Iva Kreativa tj. Iva Kuzmanović. Iva je poznata po svojim kreativnim radionicama te koristi različite likovne tehnike, a naglasak je gotovo uvijek na ponovnoj uporabi i korištenju prirodnih materijala. Kako pretvara otpad u poklone, predmete i igračke za igru možete pronaći i u njezinoj knjizi „Kreativne ideje”.

Blagdani su vrijeme kada kupujemo i trošimo još više te stvaramo velike količine nepotrebnog otpada: od božićnih ukrasa i nepotrebnih poklona, do sjajnih papira za omatanje i ostataka blagdanske hrane. Uz sve zabavne zimsko-blagdanske radosti postavlja se pitanje kako će se sve to odraziti na okoliš u kojem živimo?

Želite saznati kako stvarati manje otpada u blagdansko vrijeme, ali i u svakodnevnom životu? Osim praktične radionice izrade „zero-waste” ukrasa za vaš dom, očekuje vas i kratko predavanje na temu zelenih blagdana, a svi sudionici radionice zajedno će izrađivati i pokazni bor od suhih grana i sušenog voća koji će krasiti Radionu Re-Geppetto.

Za događaj su potrebne prijave jer je broj sudionika ograničen. Prijavite se i osigurajte svoje mjesto na radionici na: ured@zelena-istra.hr. Radionica je namijenjena odraslima ili roditeljima s djecom.

Radionica se organizira u okviru projekta “Communities Go Circular” koji je financiran od strane EU fondova, program Građani, jednakost, prava i vrijednosti (Citizens, Equality, Rights and Values programme, CERV).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini