I BOLNICA ĆE SUDJELOVATI NA PROJEKTU

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli dobilo donaciju Zaklade Adris za značajan projekt detekcije i praćenja dnevnih promjena cirkulirajuće tumorske DNA

| Autor: Glas Istre
Korado Korlević, predsjednik Uprave Zaklade Adris, i dr. Dragan Trivanović, voditelj projekta

Korado Korlević, predsjednik Uprave Zaklade Adris, i dr. Dragan Trivanović, voditelj projekta


Sveučilište Jurja Dobrile u Puli dobilo je donaciju Zaklade Adris za 2022. godinu. Riječ je o projektu detekcije i praćenja dnevnih promjena cirkulirajuće tumorske DNA i pojedinih genskih mutacija, s posebnim osvrtom na bolesnike s rakom pluća koji primaju imunoterapiju.

Sveučilište je od Zaklade dobilo 100.000 kuna. Voditelj projekta je doc. dr. sc. Dragan Trivanović, dr. med, a suradnici su doc. dr. sc. Lorena Honović, bacc. med. techn. Boris Kopić, dr.sc. Željka Peršurić, mag.nutr., Andrea Agaj, mag. biotech. in med i Barbara Rojnić, mag. med. chem.

Na projektu će uz Sveučilište sudjelovati i Opća bolnica u Puli, čime će ovaj projekt dati novi zamah znanstvenim istraživanjima u području medicine na ovom području. Nedvojbeno najveći doprinos je unapređenje dijagnostike i terapije raka, te uspostava personaliziranog pristupa liječenju koji će omogućiti potpunu prilagodbu terapije osobnim potrebama svakog pojedinca te time uspješnije ishode liječenja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of