sutra počinje advent u Puli

Otvara se Poštanski ured Djeda Mraza, na Portaratu stižu Kuzma & Shaka Zulu, zatvara se promet od kazališta do glavne apoteke

| Autor: Glas Istre
(foto D. Bartolić)

(foto D. Bartolić)


Sutra, 26. studenog, počinje Advent u Puli, najduža godišnja pulska manifestacija. U jutarnjem terminu, u 11 sati u Kinu Valli, održat će se tradicionalni projekt poznatog pulskog akademskog glazbenika, skladatelja i kantautora Bruna Krajcara „Moje pjesme, moj film“,  koji će ove godine predstaviti svoje najnovije uratke u godini u kojoj obilježava tri vrijedne obljetnice; 50. godina života, 40 godina od prve pjesme i 30 godina od prvog nosača zvuka.

U popodnevnim satima u Parku grada Graza otvara se Poštanski ured Djeda Mraza, gdje će u 17.30 najmlađe i sve željne zabave nasmijati Marekove Cirkusarije, odnosno majstor improvizacije koji gledatelje uvodi u čaroban svijet smijeha i mašte, igre i spontanosti i cirkuskih vještina. Glazbeni program na Portarata porinut će splitski Kuzma & Shaka Zulu, dok će Danteov trg zagrijati DJ Alex. Uz Line up Alen Sforzina, Sandro Stehlik, Glocke, Sish Mish i Martii i Zerostrasse se pridružuju otvorenju Adventa koji traje do 8. siječnja.

Prva adventska svijeća upalit će se kod fontane u Ciscuttijevoj ulici u nedjelju, 27. studenog u 16 sati. U organizaciji Slovenskog kulturnog društva Istra iz Pule, prvu adventsku svijeću popratit će pjevački zbor Encijan.

Također, tijekom Adventa doći će do privremenog preusmjeravanja prometa u Puli. Zabranjuje se promet, osim za autobuse JGP-a, kola hitne pomoći, vatrogasaca ili policije, dijelom Laginjine ulice i Giardina; i to od raskrižja Laginjine sa Smareglinom odnosno Anticovom ulicom do raskrižja Giardina sa Zagrebačkom ulicom u slijedećim terminima: 26. studenog od 18 do 1 sat narednog dana, 17. prosinca od 10 do 13 sati, 23., 26., 27. i 30. prosinca od 18 do 1 sat narednog dana te 31. prosinca od 9 do 5 sati narednog dana.  

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini