PREDSTAVLJEN ADVENT OD 44 DANA

U Puli ove godine nekoliko dočeka Nove godine i mnoštvo dodatnih sadržaja u raznim dijelovima centra za sve generacije

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Sanja Cinkopan Korotaj, Emina Popović Sterpin i Tanja Miličić (snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)

Sanja Cinkopan Korotaj, Emina Popović Sterpin i Tanja Miličić (snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)


Pročelnica Upravnog odjela za kulturu i razvoj civilnog društva Emina Popović Sterpin, direktorica Turističke zajednice Sanja Cinkopan Korotaj i ravnateljica Pula Film Festivala Tanja Miličić predstavile su ovogodišnje izdanje manifestacije Advent u Puli, koje će trajati 44 dana, od 26. studenog do 8. siječnja.

- Manifestacija će se ove godine održati bez covid-mjera, uz već poznati prošlogodišnji koncept, samo što će sadržaj biti puno bogatiji, bit će puno više glazbenih programa i sadržaja za djecu, a novost su i žive jasle kod katedrale te Kuća Djeda Mraza na Forumu. Park grada Graza bit će također u znaku sadržaja za djecu. Bit će i doček Nove godine u podne na Portarati za najmlađe i ne samo njih, uz Miu Dimšić, a na istoj lokaciji navečer će u 2023. godinu Puljane uvesti Nina Badrić, dok će i Kaštel postati adventska lokacija, a za doček 2023. nastupit će Cubismo. Doček će biti i na Danteovom trgu, kazala je Popović Sterpin, ističući da će se i u Istarskom narodnom kazalištu održati brojni koncerti, čak dva tjedna nastupa, a među glazbenicima koji će imati svoje koncerte su i Jacques Houdek i Radojka Šverko.

Tanja Miličić kazala je da će koncerti na Portarati održavati od 26. studenog, a među izvođačima bit će Pips Chips & Videoclips, Let 3, Kuzma i Shaka Zulu, ABOP, Whiskey Train, Žbrufadori, Atomsko sklonište, Nipplepeople, Johnatan, Nola, Night Express te Freaktion i Riff. Petkom i subotom bit će programi za mlade na Danteovom trgu.

Klizalište će biti otvoreno od 3. prosinca i to radnim danima od 9 do 22, a vikendom od 9 do 23. Doček Svetog Nikole bit će 6. prosinca na Bunarini, a doček Djeda Mraza uz bikere na Portarati 17. prosinca.

Adventske svijeće palit će se svake nedjelje kod Millera u Flanatičkoj ulici, a bogat glazbeni program održat će se i na tržnici.

Sanja Cinkopan Korotaj naglasila je da će osim adventskih kućica na već tradicionalnim lokacijama, ugostiteljska ponuda biti dostupna i na Kaštelu, a park kod caffe bara Kukuriku dobit će svjetleća srca.

Sve informacije o programima i rasporedu bit će dostupne na web-stranici Advent u Puli.

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE 23. STUDENOG

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum