o problemu "muljare" na Kaštijunu

HDZ Pula poziva na smirenost i argumentiranu raspravu kako bi se pronašlo dobrosusjedsko rješenje u korist svih stanovnika 

| Autor: Glas Istre
Kaštijun (Snimio Milivoj Mijošek)

Kaštijun (Snimio Milivoj Mijošek)


HDZ Pula u današnjem priopćenju za medije se osvrnuo na problematiku "muljare" na Kaštijunu te pozvao sve uključene u ovu priču da zadrže smirenost i prionu potrebnom dijalogu, da se ostavi postrani ideološko i dnevnopolitičko te da se argumentiranom raspravom iznjedri optimalno dobrosusjedsko rješenje.

- Smatramo da gospodarski rast Pule, Medulina i Istre nema alternativu, kao što ni održivi razvoj istih nema alternativu. Gospodarsko i održivo nužno moraju biti u ravnoteži i jednako vrednovati potrebe svih zainteresiranih, pogotovo obzirom da veliki broj naših građana svoju egzistenciju ostvaruje u sektoru turizma, piše u njihovom priopćenju. Nadalje, priopćili su da aktivno razmatraju sve opcije koje mogu doprinijeti konstruktivnom rješenju, zasnovanom na pravilima struke te tehnološkom napretku, unutar pravnog okvira, razumnih modaliteta financiranja te u suradnji s nadležnim tijelima Republike Hrvatske.

U međuvremenu, pozivaju sve dionike da zadrže smirenost i prionu nužno potrebnom dijalogu, da se postrani stavi ono ideološko i dnevnopolitičko te da se smirenom i argumentiranom raspravom iznjedri optimalno dobrosusjedsko rješenje na korist svih stanovnika kako Pule, tako i Medulina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater