U PETAK

Radionica digitalne pismenosti za umirovljenike u Čitaonici kluba na Giardinima

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
Radionice će se održavati u Čitaonici kluba umirovljenika na Giardinima  (snimio Milivoj MIJOŠEK)

Radionice će se održavati u Čitaonici kluba umirovljenika na Giardinima (snimio Milivoj MIJOŠEK)


U petak, 4. studenog, u Čitaonici kluba umirovljenika na Giardinima održat će se prva u nizu radionica digitalne pismenosti za osobe treće životne dobi. Ova besplatna radionica počinje u 13 sati, a budući da je broj sudionika ograničen, potrebno je dolazak prijaviti osobno u Čitaonici, putem telefona 219 000 ili e-mailom kup@gkc-pula.hr.

Radionica je osmišljena kao pomoć članovima Čitaonice i ostalim umirovljenicima u rješavanju konkretnih problema pri korištenju pametnu telefona. Cilj ovih radionica je povećanje dostupnosti novih komunikacijskih tehnologija starijim osobama.

Budući da je ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige posvećen mladima, prva radionica osmišljena je kao međugeneracijska solidarnost i razumijevanje, a riječ je o nastavku programa "S nonićima u Čitaonicu" kojim se želi potaknuti interakcija i zajedničko provođenje vremena umirovljenika i mlađih članova njihovih obitelji.

"Poznavanje suvremene tehnologije postala je nužnost u svakodnevnom životu. Napredak tehnologije bio je strelovit i taj se razvoj nastavlja istom, možda još i većom brzinom. Tehnološke novotarije koje pomalo izbacuju iz upotrebe dosadašnje načine komunikacije, bilježenje podataka i učenja mogu osobama treće životne dobi djelovati zastrašujuće i zbunjujuće.

Česti su upiti članova Čitaonice kluba umirovljenika Pula vezani za korištenje pametnih telefona - uređaja koji su istovremeno telefon, fotoaparat, videokamera, računalo i još štošta. Zato smo odlučili organizirati redovne radionice digitalne pismenosti kojima želimo umirovljenicima pomoći da se uhvate ukoštac s tehnologijom i učine je svojim saveznikom", napominju u Knjižnici.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum