SUTRA ZAVRŠNA SVEČANOST 

14. Festival bošnjačke kulture u Istri: Kulturne vrijednosti čuvaju od zaborava

| Autor: M. RADIĆ
Zbor Sevde iz Siska

Zbor Sevde iz Siska


Senad Pršić, predsjednik NZBI, je kazao da posjetitelje kao i svake godine očekuje bogat kulturno-umjetnički i zabavni program, a nastupit će folklorne skupine i pjevački zborovi i to KUD Sanski biseri iz Sanskog Mosta, Kulturno društvo Bosne i Hercegovine - zbor Bulbuli te Ismet Kurtović i ženski pjevački zbor Sevde iz Siska. Plesat će se i kolo, a svi koji dođu moći će probati bosanske specijalitete

Završna svečanost 14. Festivala bošnjačke kulture u Istri održat će se u nedjelju u 19 sati u hotelu Park Plaza Histria u organizaciji Nacionalne zajednice Bošnjaka Istre, najavljeno je na konferenciji za novinare.

        Senad Pršić, predsjednik NZBI, je kazao da posjetitelje kao i svake godine očekuje bogat kulturno-umjetnički i zabavni program, a nastupit će folklorne skupine i pjevački zborovi i to KUD Sanski biseri iz Sanskog Mosta, Kulturno društvo Bosne i Hercegovine - zbor Bulbuli te Ismet Kurtović i ženski pjevački zbor Sevde iz Siska, a na kraju će se plesati kolo, a mogu se uključiti svi koji to žele. No, to nije sve, jer će oni koji dođu moći probati bosanske specijalitete koje su spremile vrijedne članice i članovi zajednice koji svake godine dobiju dobre kritike za svoje kuharsko umijeće.

        - To je dobro druženje i prilika da pokažemo kako čuvamo od zaborava naše kulturne vrijednosti koje smo sa sobom donijeli, koje baštinimo i želimo ih podijeliti s našim sugrađanima, a želimo i da se one na zaborave, da ih prenesemo na mlade naraštaje rekao je Pršić, uz kojeg su idejni začetnici festivala Mirsad Kugić i Elvis Mileta. Jedan od ciljeva bio je i da pripadnike njihove manjine osvijeste da se lokalno organiziraju. Ujedno je Pršić pozvao sve pripadnike NZBI i sve ostale sugrađane da dođu na svečanost jer ulaz je besplatan te su svi dobrodošli.

        - Ovi programi namijenjeni su našim sugrađanima kako bi se što bolje upoznali i prema tome bolje razumjeli i prihvatili, kazala je tajnica NZBI Mirela Čaušević Čaušević. Program sufinancira Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske i Istarske županije, kojem se zahvaljuju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum