OD KAVE I KOLAČA DO SMOOTHIE BOWLOVA

DAŠAK BERLINA U PULI Kavana na Verudi koja je potpuno drukčija od drugih. Provjerili smo po čemu se to razlikuje od ostalih

  Marcello i ja se poznajemo dugi niz godina pa smo odlučili otvoriti nešto svoje. Dvije godine proveo sam radeći u Berlinu, u ugostiteljstvu. Kad sam se vratio u Pulu, predložio sam svoju ideju Marcellu i tako je sve krenulo. Budući da u Puli nema puno kavana, odlučili smo se orijentirati u tu nišu. Cilj nam je bio ponuditi svom gradu nešto malo drugačije od klasičnih kafića, kaže Danijel Terzija, jedan od vlasnika Lattiere

| Autor: Erika FILIPLIĆ
Danijel Terzija i Marcello Marjanović (Snimio Dejan Štifanić)

Danijel Terzija i Marcello Marjanović (Snimio Dejan Štifanić)


"Razmišljali smo što nedostaje u našem gradu te smo tako došli na ideju savršenog doručka. Htjeli smo Puljanima ponuditi nešto drugačije", kaže Marcello Marjanović, jedan od vlasnika Lattiere, kavane na Trgu kralja Tomislava na Verudi, među najmlađim objektima takvog tipa u Puli. Dvojac koji je došao na tu ideju su Marcello Marjanović i Danijel Terzija, a objekt su otvorili u želji da svojemu gradu pruže ponudu koja se pronalazi izvan granica Hrvatske, te tako odlučili donijeti dašak Berlina u svoj rodni grad. 

gg

Iskustvo Berlina

Kavane kakve smo naviknuti posjećivati u drugim gradovima u Puli su rijetkost. Lattiera je najpoznatija među mladima koji vole svoje vrijeme provoditi na kavi ili pak doručkovati na zraku. Od suvlasnika Danijela Terzije saznali smo kako su došli na ideju otvaranja ovakvog tipa objekta.

- Marcello i ja se poznajemo dugi niz godina pa smo odlučili otvoriti nešto svoje. Dvije godine proveo sam radeći u Berlinu, u ugostiteljstvu. Kad sam se vratio u Pulu, predložio sam svoju ideju Marcellu i tako je sve krenulo. Budući da u Puli nema puno kavana, odlučili smo se orijentirati u tu nišu. Cilj nam je bio ponuditi svom gradu nešto malo drugačije od klasičnih kafića, ističe Danijel.

O samoj ideji imena kavane došli su netom prije samog otvaranja.

gg

- Oko imena smo se dosta namučili. Na kraju smo se domislili - Lattiera! Lijepo zvuči, profinjeno je, a i lattiera na talijanskom znači lončić za mlijeko, što je ujedno i dio onoga što nudimo, kaže Marcello.

U kavani svatko može pronaći nešto za sebe. Osim kave kao primarnog izbora, konzumira se i mnogo slastica poput kolača i smoothie bowlova.

- Dok ujutro klijenti dolaze primarno na kavu, u večernjim se satima ipak najviše pije pivo. Neki ciljano dolaze ovdje na doručak, uz kavu naručuju i prirodne sokove, a navečer se opuštaju uz pivo, napominju.

Pitamo ih po čemu se razlikuju od ostalih, koja je specifičnost njihove ponude. 

gg

Smoothie majstor

- Obično u Puli susrećemo objekte brze hrane, bistroe, restorane i slično. No u zadnje vrijeme se nudi i zdrava hrana jer ima sve više ljudi koji zahtijevaju takvu ponudu. Mi smo krenuli u nekom svom smjeru gledajući da ne budemo klasični bar. Nastojimo imati uvijek što kvalitetniju kavu, čaj, slastice, a što se tiče alkohola, i tu je naša ponuda drugačija, razlikuje se od klasike koje se može naći u drugim ugostiteljskim objektima. Takva je ponuda malo skuplja, ali sve to prati i pravilno posluživanje i prezentacija, po čemu se razlikujemo od ostalih, kaže Terzija.

gg

Marcello Marjanović zadužen je za pripremanje kolača i smoothie bowlova. Ističe da njihovu kavanu posjećuje mnoštvo sportaša, pogotovo u jutarnjim satima kada nakon odrađenih aktivnosti u teretani, prođu na zdravi doručak.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini