jedinstveni doživljaj

Provedite kolovoz otkrivajući središnju Istru

Ljeto je vrijeme bezbrižnosti, rezervirano je za putovanja, otkrivanje novih područja, kultura, gastronomskih specijaliteta, uživanje i odmor. Sve vam navedeno pruža Turistička zajednica središnje Istre kroz svoj projekt Otkrij središnju Istru, koji je već u punom jeku.

| Autor: Promo
Gračišće, sv. Antun

Gračišće, sv. Antun


Zakoračili smo u kolovoz i već možemo čuti tužne uzdahe onih koji ne žele da ljeto završi, no nije vrijeme za očajavanje. Potrebno je život osjetiti sada i ovdje, uživati u trenutku i upijati ono što nas okružuje. Upravo zato ovoga kolovoza vrijedi posjetiti područje Turističke zajednice središnje Istre, koja je svojim gostima odlučila pružiti jedinstveni doživljaj toga područja uz razglede gradića i interpretativne šetnje, upoznati ih s osnovnim koracima latino plesova, omogućiti im uživanje u dobrim filmovima i još boljoj glazbi. Kako su to ostvarili?

Besplatni razgledi gradića u središnjoj Istri

Starogradske jezgre gradića u središnjoj Istri plijene pažnju svakoga tko ih posjeti, ali i sakrivaju brojne zanimljive priče iz povijesti. Ako ih želite otkriti, tijekom čitavog kolovoza imate priliku sudjelovati u besplatnim razgledima naziva Central Istria free walk tour, koje TZ središnje Istre organizira u suradnji s Turističkom agencijom Contineo. Razgledi se odvijaju u pratnji licenciranog vodiča za Istarsku županiju, na hrvatskom i engleskom jeziku. Svi razgledi započinju u 18 sati, a odvijaju se prema sljedećem rasporedu: ponedjeljkom Sveti Petar u Šumi i Tinjan, utorkom Pazin, srijedom Sveti Lovreč i četvrtkom Pićan i Gračišće.

promo

Osim toga, TZ središnje Istre u suradnji s Istra Inspiritom organizira i jednu interpretativnu šetnju Pazinom 3. kolovoza u 19 sati. Nakon što su odrađene dvije uspješne interpretativne šetnje u srpnju, ovo je posljednja ovogodišnja šetnja. Stoga ne časite ni časa, već se prijavite za sudjelovanje, saznajte pazinske priče i kušajte pazinske lokalne proizvode.

nove

Filmovi na otvorenom i u udobnosti vašega automobila

Nakon cjelodnevnog istraživanja (središnje) Istre, zaslužili ste odmor, a ima li boljeg odmora od dobroga filma? Tijekom kolovoza svi ljubitelji filmova mogu uživati u ljetnom kinu na otvorenom i Drive in kinu, organiziranom u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Pazin.

U kolovozu će se u sklopu programa Open air cinema central Istria prikazati osam bit će različitih filmova na četiri različite lokacije. Gračišće je na rasporedu dvaput, kao i Tinjan, Karojba u programu sudjeluje jednom u mjesecu kolovozu, a Pazin će imati čak četiri projekcije.

Osim toga, drugu se godinu zaredom organizira i Drive in cinema central Istria. Ako volite glazbeno-filmske klasike, ovo je vrijeme za vas jer 12. i 13. kolovoza na filmska platna stižu Bohemian Rhapsody i A Star is Born – Zvijezda je rođena koji obiluju odličnim glazbenim brojevima.

Kino, kao i svi ostali programi koje organizira TZ središnje Istre, besplatni su za sve posjetitelje. Ipak, za Drive In kino potrebno se je prijaviti, a to možete napraviti slanjem vašeg imena i prezimena, marke i registracijske oznake na adresu elektroničke pošte info@central-istria.com.

Muzika za vaše uši

Kako bi ovoga ljeta uživala sva vaša osjetila, u sklopu projekta Otkrij središnju Istru organiziran je i program Central Istria music experience, koji u kolovozu krase dva odlična koncerta. U Gračišću će 13.8. Goran Tomić trio sve okupljene zabavljati flamenko crticama, a u najljepšim jazz standardima uživat ćemo 20.8. u Boljunu, odnosno u atraktivnom povijesno-kulturnom lokalitetu – Boljunskom kaštelu.

nove

Uvertira u navedene koncerte bit će jedna posebna radionica – ljetna škola Salse i Bachate, koju vodi poznati i priznati učitelj plesa Elio Bašan, iz plesne škole Dansel. Radionica će biti održana 5. kolovoza na platou ispred Spomen doma, a sudjelovati mogu i početni i napredni plesači. Garantiramo da će lagani latino ritmovi zaraziti sve prisutne i pripremiti vas za nadolazeću jesensku sezonu, poznatu kao sezona vjenčanja.

Ima li ljubitelja vina među vama?

Ljetne su večeri bolje uz čašu vina, a općina Gračišće poznato je mjesto koje okuplja brojne ljubitelje vina. Stoga vas je općina Gračišće ove godine, u suradnji s TZ središnje Istre, nakon dvije godine pauze od poznate i bogato posjećene Smotre vina u Gračišću, odlučila iznenaditi dvodnevnom manifestacijom Vinske priče Gračišća. U vinskim pričama moći ćete uživati 13. i 14. kolovoza, s početkom u 19:00 sati. Nogometno će igralište navedenih dana postati mjesto okupljanja lokalnih vinara i proizvođača lokalnih proizvoda, poput pršuta, maslinovog ulja, meda i slično. Osim toga, neće nedostajati ni dobre glazbe jer 13.8. na pozornicu stiže prethodno spomenuti Goran Tomić trio, nakon njih Techno Vikinzi, a u nedjelju etno skupina Veja. Više informacija o programu i izlagačima donosimo uskoro.

promo

Sve ostale vijesti, informacije o projektima i događanja na području Turističke zajednice središnje Istre možete pronaći na mrežnoj stranici TZSI, Facebooku, Instagramu, LinkedInu i Twitteru.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterWeb kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum