ZŠEM

Izvrsnost u nastavi omogućila je zaposlenje u najvećoj investicijskoj kući u Hrvatskoj

| Autor: Promo
Dino Dürrigl

Dino Dürrigl


Dino Dürrigl radi kao viši financijski analitičar u InterCapitalu, najvećoj i najuspješnijoj investicijskoj kući u Hrvatskoj, a kako je tekao njegov put od studija do trenutne pozicije doznali smo u razgovoru s Dinom.

Nakon srednje škole upisali ste studij Ekonomije i managementa. Možete li nam reći nešto više o Vašim studentskim danima?

Tako je, nakon srednje škole upisao sam preddiplomski studij na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa. Studirao sam na engleskom jeziku s međunarodnim studentima, radio sam stručnu praksu na projektima međunarodne promocije u Marketingu ZŠEM-a što me potaknulo da se i ja odlučim za međunarodnu razmjenu. Jedna od iznimno pozitivnih mogućnosti koje ZŠEM pruža su studentske razmjene koje funkcioniraju obostrano, pa uz to što privlače puno međunarodnih studenata na ZŠEM i nama omogućuju odlazak na razmjenu. Na završnoj godini studija otišao sam na razmjenu na Charles III University u Madridu što je zasigurno jedno od najljepših sjećanja na moje studentske dane.

Dino Dürrigl

Na studiju ste razvili interes za financije u kojima ste i pronašli prvo zaposlenje. Kako ste se našli u svijetu financija?

Uz razmjenu, jedan od iznimno pozitivnih aspekata studija je činjenica da ZŠEM povezuje studente s profesorima koji imaju relevantno iskustvo u industriji u kojoj rade i predaju. Navedeno je odlična prilika za studente jer im omogućava da se povežu s vrhunskim stručnjacima koji nisu isključivo teoretičari nego zaista i ljudi iz struke. Takav pristup ZŠEM-a je zapravo utjecao i na moj karijerni razvoj. Na preddiplomskom studiju upoznao sam svog današnjeg poslodavca, koji mi je tada predavao kolegij Poslovne financije. S obzirom na to da sam oduvijek imao veliki interes za financije, bio sam i vrlo uspješan na samom kolegiju što je bilo primijećeno od strane profesora. Tako sam 2017. godine imao priliku obaviti rotirajuću praksu u InterCapitalu – najvećoj i najuspješnijoj investicijskoj kući u Hrvatskoj, gdje su mi nakon završetka studija ponudili posao u odjelu istraživanja i analize na poziciji analitičara.

Nakon nekoliko godina rada u InterCapitalu vraćate se studiranju i usavršavanju u financijama. Kako je raditi i studirati istovremeno?

U InterCapitalu sam proveo nešto više od tri godine, prije nego li sam se opet susreo sa ZŠEM-om, ali ovog puta na Diplomskom MBA programu. Dosadašnje radno iskustvo zapravo je iskristaliziralo moje želje za daljnjim školovanja u financijama zbog čega sam upisao MBA Financije i bankarstvo.

Dino Dürrigl

Svoj prvi semestar MBA programa proveo sam na ZŠEM-u i istodobno radio. Mogućnost kombiniranja poslovnih i ponovo studentskih obveza je svakako vrlo pozitivan aspekt programa jer omogućava relativno jednostavno balansiranje vremena i obveza. U sklopu MBA programa, proljetni semestar sam proveo na Frankfurt School of Finance and Management gdje sam se imao prilike školovati na jednoj od najboljoj europskih poslovnih škola u Europi i učiti od nekih od najutjecajnijih imena u Njemačkoj.

Smatram da je program bio vrlo koristan s obzirom na to da su mi znanja stečena i na ZŠEM-u i u Frankfurtu vrlo primjenjiva na poslu, što je i smisao kvalitetnog školovanja. Po tom pitanju mislim da je studij MBA Financije i bankarstvo zaista odličan program za sve one koji imaju želju raditi ili već rade u financijskoj industriji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterWeb kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater