Finasterid ili minoxidil - koji je učinkovitiji u poticanju rasta kose?

Na tržištu postoje brojni nedovoljno istraženi proizvodi za liječenje gubitka kose. Predstavljamo vam finasterid tablete i koncentrat minoxidila koji dokazano potiču njezin rast.

| Autor: Sponzorirani članak
(Izvor slike: BLACKDAY / Shutterstock.com)

(Izvor slike: BLACKDAY / Shutterstock.com)


Svaka osoba dnevno izgubi od 50-100 dlaka. Ta je količina neznatna i potpuno beznačajna. Ipak, ako primijetite "žešći“ gubitak kose, možda biste trebali posjetiti liječnika.

Gubitak kose javlja se i kod žena i kod muškaraca, bez obzira na njihovu dob. Iako na tržištu možete pronaći brojne lijekove protiv gubitka kose, velika većina ne daje zadovoljavajuće rezultate. Ili su rezultati kratkotrajni. S druge strane, operativni zahvati i injekcije steroida su prilično skupi. Za što se na kraju odlučiti?

Finasterid – prikladan za liječenje gubitka kose

Finasterid je lijek odobren za tretiranje gubitka kose kod muškaraca. Funkcionira na način da sprječava stvaranje dihidrotestosterona koji je odgovoran za skraćivanje faze rasta kose i slabljenje kose. Riječ je o efektu koji s vremenom uzrokuje ćelavost. Važno je spomenuti da popularni finasterid nije namijenjen za tretiranje potpune ćelavosti kod muškarca.

Dostupan je u obliku tableta te je namijenjen za dugotrajnu upotrebu. Rezultati su vidljivi nakon nekoliko mjeseci uzastopne primjene. Dakle, čim ga prestanete uzimati, narasla kosa na kraju će ponovno ispasti.

Rizici i nuspojave

Iako postoji jako malo slučajeva nuspojava nakon uzimanja finasterida, bitno je istaknuti da je ovo lijek kao i ostali te da su nuspojave moguće.

Neki muškarci koji su uzimali finasterid naveli su sljedeće nuspojave koje ne biste trebali zanemariti:

  • osip,
  • osjetljivost,
  • blaži neurološki problemi,
  • anksioznost...

Sve navedene nuspojave nestaju nakon prestanka korištenja lijeka.

Minoxidil – inovativno rješenje za sprječavanje gubitka kose

Minoxidil je molekula koja širi krvne žile i samim time poboljšava cirkulaciju. Iz tog se razloga koristi i u tretiranju te prevenciji ćelavosti kod žena i muškaraca. Najčešće je riječ o koncentratu otopljenom u propilen glikolu, iako se može naći i u obliku pjene.

Rizici i nuspojave

Na mjestu na kojem ste nanosili korisni minoxidil možete osjetiti peckanje ili primijetiti crvenilo. Iako su većinom zanemarive, ipak se mogu javiti i sljedeće nuspojave poput glavobolje, vrtoglavice, oticanja ruku/nogu, umor i sl. Ako je stanje nepodnošljivo, prestanite s primjenom i posjetite liječnika.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater