poreč

ISTRIA300 Mini i najveća izložba bicikala u Istri 

(Foto: Sport-IT )

(Foto: Sport-IT )


Nakon što svi odrasli biciklisti startaju Istria300 u Poreču, sportsku pozornicu preuzimaju djeca.

Biciklistički klub Poreč i ove godine organizira Istria300 Mini - poligon gdje djeca biciklima prelaze stazu od 300 metara s preprekama. Nema vremenskih ograničenja tako da će djeca moći završiti natjecanje u svom tempu, a da bi se svako osjećalo kao pobjednik dobit će startni paket i Istria300 Mini medalju za trud.

istra 2 300

„Ovaj projekt ima iznimnu važnost za one najvažnije u našem društvu, a to su naša djeca. Želimo kroz Istria300 lokalnoj djeci promovirati biciklizam stoga na porečkoj rivi organiziramo poligon za djecu od dvije do 16 godina. Prijave su od 8.00 sati ujutro u subotu, 7. listopada, a za svu djecu koja nemaju vlastiti bicikl osiguravamo bicikle kao i kacige jer promičemo sigurnost. Prijava i sudjelovanje su naravno, besplatni. Na ovaj način želimo pridonijeti i podizanju interesa mlađih generacija za sportske aktivnosti općenito i dobrodošli ste pridružiti nam se u što većem broju“, poručio je Denis Terlević, predsjednik biciklističkog kluba Poreč, osnovanog 2007. godine, čiji članovi redovito sudjeluju na različitim utrkama.

istra 300 4

Biciklistički klub Poreč razvija i bike park San Servolo Trails na stanciji Bečić kraj Poreča, a organizacija utrka, razvoj dječje sekcije te promocija biciklizma na sve moguće načine, glavni im je fokus, zaključio je Terlević.

Uz Istru300 Mini, Istria300 bit će ujedno i najveća izložba bicikala gdje će svoje najbolje primjerke izložiti 30-ak međunarodno poznatih brendova kao što su Alé Cycling, Garmin, Cannondale, Scott, Keindl Sport, Rudy Project i dr.

Istriu300 i ove godine podržavaju partneri Valamar Riviera d.d., Heineken 0.0, HEP, Turistička zajednica grada Poreča, Turistička zajednica Istarske županije i Hrvatska turistička zajednica.


Podijeli: Facebook TwiterWeb kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum