predsjednica sdp-a buje

Bojana Puzigaća: Grad Buje mora biti mjesto povjerenja i sigurnosti za građane, a ne privatnog bogaćenja i osobnih interesa

| Autor: Glas Istre
(Snimio Vedran Karuza)

(Snimio Vedran Karuza)


Predsjednica bujskog SDP-a Bojana Puzigaća osvrnula se danas na urbanizaciju zemljišta u Bujama. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

- Naš je grad sredina koja je orijentirana na razvoj i napredak. No ono o čemu mi ovih dana govorimo su teme koje u svima nama bude osjećaje nepovjerenja i nesigurnosti prema odgovornom upravljanju.

Politika upravljanja nekretninama je dugogodišnja rak rana i tihi ubojica svakog  ravednog i održivog djelovanja. Na to upozoravam od početka svog prvog mandata u gradskom Vijeću od 2013. godine. Gradska, javna, naša zemljišta su za neke dostupna povlastica, a za mnoge nedostižan san. A dugo upravljanje i sigurna, već desetljetna mjesta na pozicijama u gradskoj upravi otvaraju mnoga vrata i mogućnost da se javno dobro koristi u svrhu privatne i osobne svrhe.

Treba li tome stati na kraj? Je li u Bujama konačno stiglo vrijeme za novu sistematizaciju
djelatnika i političku i moralnu odgovornost svih onih koji rade u gradskoj upravi? Svako političko djelovanje mora se temeljiti te odgovornim i transparentnim upravljanjem za
opće dobro i dobro svakog građanina. Politika urbanizacije i prostornoga uređenja mora biti u skladu s razvojem, gospodarskom i socijalnom politikom države i budućeg  iskorištavanja zemljišta.

Grad Buje je naš grad, grad jednakih mogućnosti za sve, i mlade koji tek ulaze u samostalan  život kao i one stare koji su nas zadužili svojim radom. U Bujama se moraju stvoriti uvjeti poželjni za obiteljski život i rad. Ne trebamo biti mjesto u kojemu se priča o nepotizmu, političkoj podobnosti, stranačkoj pripadnosti.

Nažalost o tome već dugo vremena govorimo jedni drugima, i vidimo kako gradska  Uprava ne čini da se tome stane na kraj. Upravo suprotno posljednjim potezima potiču širenje takvih priča.

Pozivam stoga sve ljude dobre volje da stvorimo uvjete u kojima će dobro i pošteno
upravljanje gradom biti primjer drugima, a ne razlog za podsmjeh i omalovažavanje. Buje to nisu zaslužile, poručila je Puzigaća.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter