GLAVNI DRŽAVNI ODVJETNIK

Turudić preuzeo dužnost šefa DORH-a, najavio izmjene zakona i kadrovske promjene

| Autor: Hina
(Snimio Davor Kovačević)

(Snimio Davor Kovačević)


Ivan Turudić u ponedjeljak je preuzeo dužnost glavnog državnog odvjetnika i na konferenciji za novinare najavio skore razgovore s Uskokom, županijskim i općinskim državnim odvjetništvima, ali i ministrom pravosuđa.

Istaknuo je da je za uspješan rad nužno izmijeniti Zakon o Državnom odvjetništvu, Zakon o Uskoku, ali i Zakon o kaznenom postupku u čemu, kako je rekao, očekuje “pomoć svih mjerodavnih”.

I prije stupanja na dužnost najavio je da će mu jedna od prioriteta pronaći “unutar kuće” ravnatelja specijaliziranog odjela za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Uskoka, kojega vodi vršiteljica dužnosti Željka Mostečak od ostavke bivše ravnateljice Vanje Marušić u travnju prošle godine.

Najavio je da će nakon primopredaje dužnosti sa svojom prethodnicom Zlatom Hrvoj Šipek donijeti novi raspored poslova, a najavio je i kadrovske promjene.

O njima je, dodao je, prerano govoriti, no sve će biti napravljeno u iduća dva ili tri tjedna.

“Nadam se da je ovo početak jednog divnog prijateljstva i da ćemo dobro surađivati”, kazao je Turudić novinarima koji su novog glavnog državnog odvjetnika nakon uvodnog govora dočekali s nizom pitanja, među ostalim i o slučajevima iz kojih će se morati izuzeti poput onoga u kojemu je glavna osumnjičena bivša političarka Josipa Pleslić, ranije Rimac.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini