istra u saboru

Daus o prijedlogu Proračuna za 2024: Rađen u predizborne svrhe, bez smjera i s minusom od čak 4 milijarde eura!

| Autor: Glas Istre
(Press IDS)

(Press IDS)


- Ovaj državni proračun rađen je za predizborne svrhe i veoma je daleko od odgovornog pristupa dugogodišnjoj stabilnosti javnih financija!, istaknuo je danas predsjednik Kluba zastupnika IDS-a Emil Daus u raspravi o Prijedlogu državnog proračuna za 2024. godinu.

Ova je Vlada, kazao je Daus, u dvije godine uspjela povećati rashode u državnom proračunu za više od 9 milijardi eura, dok ove godine deficit središnjeg proračuna raste s 1,6 na 4 milijarde eura, čime ova zemlja svakim danom sve više troši, a sve manje prihoduje.

- Klub IDS-a će uz uobičajene amandmane vezane za komunalnu i društvenu infrastrukturu na području Istre predati i 3 amandmana koja imaju za cilj povećati socijalni i zdravstveni standard u cijeloj zemlji. Prvi se odnosi na besplatnu uslugu "Pomoć u kući" za sve potrebite građane, posebno staračka samačka domaćinstva, drugi na
stambeno zbrinjavanje deficitarnih kadrova u zdravstvu, školstvu i socijali, a treći uključuje zapošljavanje liječnika specijalista školske medicine u Savjetovalištima za spolno zdravlje mladih pri svim županijskim nastavnim Zavodima za javno zdravstvo diljem Hrvatske, rekao je Daus.

Daus je zaključio kako se nada da će amandmani IDS-a, za razliku od posljednjih godina kada ih nije prihvaćeno na stotine, biti prepoznati i prihvaćeni barem u ovoj predizbornoj godini.


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater