ODBOJKA NA PIJESKU

ŽALOVKE U TURSKOJ: Ana Šverko i Ema Mrkić brane boje Hrvatske

| Autor: Ivica CEROVAC
U IZMIRU PROTIV NAJBOLJIH EUROPLJANKI - Ana Šverko i Ema Mrkić

U IZMIRU PROTIV NAJBOLJIH EUROPLJANKI - Ana Šverko i Ema Mrkić


Dolaze najbolje cure iz cijele Europe i malo treme bit će prisutno, no dobra je stvar što nemamo nikakav rezultatski imperativ. Bez obzira na postignuti rezultat, njime nećemo biti razočarane ako budemo zadovoljne načinom kako smo odigrale, rekla je Ana Šverko

U turskom Izmiru će se od 16. do 20. rujna održati Europsko U-18 prvenstvo u odbojci na pijesku. Nastupit će po 32 para u muškoj i ženskoj konkurenciji, a hrvatske boje branit će osvajači zlatnih odličja na juniorskom prvenstvu održanom početkom srpnja u Podstrani kraj Splita. Kod odbojkašica bit će to Ana Šverko i Ema Mrkić, članice Žala iz Banjola koje su jučer, zajedno s klupskom predsjednicom Erikom Drviš, u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" odradile obavezno testiranje na koronavirus. Ako nalazi budu negativni, ova će trojka večeras odletjeti iz Zagreba put Izmira, uz presjedanje u Istanbulu. U Tursku će stići u utorak ujutro i tamo će se zadržati do sljedećeg ponedjeljka, kad slijedi povratak u Hrvatsku.

Korona pomogla

- Jako sam uzbuđena, nije krila Ana Šverko, stariji dio pjeskaškog dvojca Žala. - Ovo mi je prvo ovako veliko natjecanje u životu i stvarno ne znam što da očekujem niti kakve su druge ekipe. Ne sumnjam da su kvalitetne, jer većina od njih, ako ne i sve ostale reprezentacije, tijekom cijele godine treniraju na pijesku, u dvorani ili pod balonom. Mi takve uvjete nemamo, no ove nas je godine korona ranije izbacila iz dvorane, pa smo se silom prilika prije nego što je to uobičajeno prebacile na pijesak. Već smo na njemu četiri mjeseca, uspjele smo se dobro uigrati i trenutnom formom sam zadovoljna, no vidjet ćemo kako će sve to skupa izgledati u Turskoj. Dolaze najbolje cure iz cijele Europe i malo treme bit će prisutno, no dobra je stvar što nemamo nikakav rezultatski imperativ. Dat ćemo sve od sebe, pa što bude. Bez obzira na postignuti rezultat, njime nećemo biti razočarane ako budemo zadovoljne načinom kako smo odigrale. Korona? Nema straha od nje, samo da budemo negativne i krenemo za Izmir. Čula sam da je jako lijep, nadam se da ćemo imati i malo vremena da ga razgledamo.

Visok nivo

U konkurenciji odbojkašica na Europskom prvenstvu nastupit će "pjeskašice" pristigle iz 24 države. Osam reprezentacija imat će dva para, a preostalih 16, među kojima se nalazi i Hrvatska, po jednog. Bit će podijeljeni u osam skupina unutar kojih će razigravati svaki sa svakim, nakon čega će po tri najuspješnija para nastaviti natjecanje, dok će osam četvrtoplasiranih zaključiti svoj nastup na prvenstvu.

- Cure koje će nastupiti ove godine nisam imala priliku vidjeti na djelu, ali gledala sam prošlogodišnje prvenstvo koje je bilo odlično te je za očekivati da niti u Izmiru neće biti slabija konkurencija. Nisam još imala takva iskustva da mogu iz prve ruke ocijeniti koja je to razina, ali sigurno je riječ o višem nivou od onog na kojeg smo mi navikle, svjesna je Ema Mrkić, koja također ne krije svoje uzbuđenje te jedva čeka da Hrvatsku, makar privremeno, zamijeni Turskom. - Naše prednosti leže u tome što puno komuniciramo tijekom igre i odlično se razumijemo te točno znamo što će jedna od nas napraviti u određenom trenutku. U tome nam je definitivno pomogla činjenica što smo ove godine puno igrale zajedno, i to ne samo protiv naših vršnjakinja, već i protiv seniorskih ekipa, čak i protiv mješovitih parova na višoj mreži te tako prikupljale iznimno važno iskustvo. Želje? Jako sam samokritična i jedini cilj kojeg sam postavila pred sebe je da nam igra bude takva da ću u konačnici s njom ja prva biti zadovoljna. To je najbitnije, sve ostalo će biti samo dodatni plus.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum